Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım, Ali Babacan’a yönelik eleştirileri nedeniyle parsinden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.  

Deva Partisi’nden yapılan açıklamada ise, Yıldırım'ın, 18 Şubat'ta Trabzon'da düzenlediği basın toplantısında, "partinin tüzel kişiliği ve organlarını, Genel Başkan Ali Babacan'ı doğrudan hedef aldığı, ağır suçlamalarda" bulunduğu belirtildi.

ELEŞTİRDİ İHRACI İSTENDİ

Yıldırım, Trabzon’da bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla genel başkan Ali Babacan’a ve parti politikalarına yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

HDP’NİN TALEPLERİNİ MEŞRULAŞTIRAMAM”

“Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın HDP heyeti ile görüşmesi ve bir televizyon programında Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sözleri asla kabul edilemez.” ifadelerini kullanan Yıldırım “Ben buraya HDP ve benzeri yapıların taleplerine meşruiyet kazandırmak için gelmedim.

“HDP BİLE 4 MADDEYİ SÖZ KONUSU ETMEDİ”

‘Demokrasi ve insan hakları’ kılıfı geçirilmiş politikaların milletimize yedirilmesine asla ve asla aracılık etmeyeceğim. Bugün HDP’nin bile hatta terör örgütü PKK’nın bile dile getirmediği Anayasa’nın ilk dört maddesi zemin ve şartlar oluşursa tartışılabileceğini söylemek, ileride nasıl bir projenin hayata geçirilmek istendiğinin kanıtıdır.” demişti. 

3 DEFA UYARMIŞ!

Yıldırım, Deva Partisi’nde demokrasinin işletilmediği ve kuruluş ilkelerinden uzaklaşıldığı için Babacan ile Genel Merkez Heyetini 3 kez uyardığını da açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim