Bilim kurulu ne zaman, saat kaçta? Bilim kurulu toplantısında hangi kararlar alınacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan bilim kurulu toplantısının ne zaman toplanacağı ve toplantı sonucunda hangi kararların alınacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Bilim kurulu ne zaman, saat kaçta? Bilim kurulu toplantısında hangi kararlar alınacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

BİLİM KURULU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? BİLİM KURULU TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINACAK?

Mart ayında başlayacak olan Normalleşme öncesinde vatandaşların gözü bu haftaki Bilim Kurulu Toplantısı'na çevrildi. Mutasyonlu virüs tedirginliğe neden olurken öte yandan 1 Mart itibarıyla illerde vakalar da göz önüne alınarak kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağı açıklaması gelmişti. Bu noktada kısıtlamaların ilk olarak kaldırılacağı o iller gibi detayların Bakan Koca başkanlığındaki toplantıyla beraber belli olması bekleniyor.

Bakan Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu ne zaman toplanacak merak konusu. Her hafta Çarşamba ya da Perşembe günleri gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı bu hafta ne zaman toplanacak? Toplantıda yeni normalleşme kararlarının görüşüleceği tahmin ediliyor. Toplantı zamanı ile ilgili açıklama henüz yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından yasakların aşamalı olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Erdoğan, restoranların yeniden açılma durumuna ilişkin olarak, "Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var." yanıtını verdi. Bu noktada kısıtlamaların kaldırılacağı o tarih için geri sayım başlarken kabine ve bilim kurulu toplantılarının bu haftaki tarihleri de merak konusu haline geldi.

İL BAZINDA VAKA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günlük Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 8-14 Şubat haftasına ait il bazında Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim