2020 buzağı destekleri hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gündeminde sıkça yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşa can suyu olan buzağı destek ödemeleriyle ilgili araştırmalar yoğunlaşırken 2020 1. dönem Buzağı Destek askı listeleri yayınlandı. Peki, 2020 buzağı destekleri ne zaman yatacak, tarih belli oldu mu? İşte son gelişmeler…

2020 BUZAĞI DESTEKLERİ NE ZAMAN YATACAK, TARİH BELLİ OLDU MU? İŞTE SON GELİŞMELER

Hayvancılıkla uğraşan binlerce vatandaş tarafından sorgulanan 'Buzağı desteklemesi ne zaman ödenecek?' sorusunun yanıtı son günlerin en çok konuşulanları arasına yer alıyor. Merakla beklenen tarihler açıklandı. 12 Şubat 2021 tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüklerinde Listeler askıya çıktı.

Askıya çıkarılan listelerde 4 Ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş, Soy kütüğüne kayıtlı 500 TL/Baş, Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş, Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave)  200 TL/Baş şeklinde destekleme ücretleri belirlendi.

Buzağı destek ödemeleri için askıya alınana listenin 10 iş günü süre ile askıda kalacağı belirtildi. 123 Şubat 2021 tarihine adar askıda kalacak liste ilgili, Yetiştiricilerin desteklemede sorun yaşamamaları için askı listelerini yerinde kontrol etmeleri ve oluşacak itirazları belirtilen dönemde yapmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Tarım İlçe Müdürlükleri ve yer yer Mahalle muhtarlıklarında askı listelerinde ulaşılamaması durumunda,  Tarım ve  Orman Müdürlüğü’nün web sitesinden de duyuruya erişilebilir.

Editör: TE Bilisim