HDP'li milletvekillerinin fezlekeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuya ilişkin açıklamasında, "Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı. İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var." dedi.

Fezlekeler, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de arasında bulunduğu 9 milletvekili hakkında, 6-7-8 Ekim 2014'teki "Kobani olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin vefat ettiği terör eylemleri nedeniyle hazırlandı.

FEZLEKE HAZIRLANACAK HDP'Lİ VEKİLLER KİM?

Bu kapsamda, HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlendi.

TERÖR EYLEMLERİNİN AZMETTİRİCİLERİ

Söz konusu isimler, Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinden "azmettirici" sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

Şentop, dün yaptığı açıklamada, "Başkanlığımıza gelince bu fezlekeleri karma komisyona havale ediyoruz. Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon bu değerlendirmeyi yapacaktır." ifadesini kullanmıştı.

ADLİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

TBMM'ye ulaşan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alındıktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.

"SÜREÇ NEYSE O İŞLEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, grup toplantısının ardından konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, Dün akşam içinde HDP'li vekillerinde bulunduğu 33 fezlekenin Meclis'e gelmesine ilişkin, ''Süreç neyse aynen işleyecektir. Meclis komisyonunda müzakere yapar Genel Kurul'da da eller kalkar'' dedi. 

Editör: TE Bilisim