Dolar/TL geçen hafta Ağustos 2020'den beri ilk kez 6.9 altına kadar geriledikten sonra ABD tahvil getirilerinde 1.40 üzerine çıkan yükselişle beraber tekrardan 7’nin üstüne çıktı Dolar/TL geçen hafta Ağustos 2020'den beri ilk kez 6.9 altına kadar geriledikten sonra ABD tahvil getirilerinde 1.40 üzerine çıkan yükselişin gelişmekte olan ülke para birimlerine etkilerine yönelik endişelerle yeniden yönünü yukarı çevirmişti. Peki, Altın ve dolar neden yükseliyor? Dolar yükselmeye devam eder mi?

Altın ve dolar neden yükseliyor? Dolar yükselmeye devam eder mi? İşte uzman yorumları

Öte yandan TCMB rezervlerine yönelik başlatılan tartışmalar ve Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklar üzerinden 200 bp sıkılaşmaya gitmesinin ardından TL, gelişen ülke para birimleri arasında negatif ayrıştı. Analistler, rezerv tartışmalarının yanı sıra enflasyonun yüzde 15'i geçmesinin beklendiği mart ve nisan ayında faiz artırmayabileceği algısıyla kurun yukarı yönlü hareket ettiğini belirtiyor.

5 ŞUBAT DOLAR FİYATLARI

Dolar/TL dün 7.25'i test ederken, 25 Şubat sabahına 7.17'den başlıyor. Altın fiyatlarında artış devam ediyor! Dünkü seansı yukarı yönde kapatarak toparlanma çabası içerisindeki hareketine devam eden altın fiyatlarının yükselmesinin ana nedeni olarak doları fiyatlarında yaşanan artış olarak gösteriliyor. Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 415,70 lira oldu. Geçtiğimiz yıl yatırımcısına en çok kazandıran birikim aracı olan ancak bu yıl düşüşte yer alan altın, vatandaşların yatırım gözdesi olmayı sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim