Maltepe'de bir kafede Z.Y.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan CHP Maltepe eski ilçe yöneticisi U.K.'nin (41) davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

22 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada U.K.'nin "Cinsel saldırı" ve "Cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Şikayetçi avukatı mütalaaya katıldıklarını belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık U.K. "Tahliyemi ve beraatimi talep ederim" dedi. Sanık avukatı mütalaayı kabul etmediklerini belirterek mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre talep etti.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı süre verilmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise 20 Kasım 2020 tarihinde Maltepe'de bir kafede sanık U.K.'nin Z.Y. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu anlatıldı.

İddianamede sanık U.K. hakkında "Cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "Tehdit" suçlarından 24 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

Editör: TE Bilisim