Bitcoin ne zaman ortaya çıktı? Bitcoin ne zaman piyasaya çıktı? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Sün günlerde sosyal medyada gündem olması ve Türkiye’de de binlerce insanın kullanmaya başladığı kripto para Bitcoin’in ilk ne zaman ortaya çıktı? ve Bitcoin ne zaman piyasaya çıktı? gibi tarihi süreçlerle ilgili sorular vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tüm detayları sizler için haberimizde verdik…

BİTCOİN NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

2009 yılı başlarından itibaren bir ödeme biçimi olarak ortaya çıkarılan Bitcoin olağanüstü bir şekilde artan fiyatı ile gündeme oturdu. Söz konusu ödeme biçimi Satoshi Nakamoto kod adlı birisi tarafından Bitcoin: A peer-topeer Electronic Cash System (Eşler arası bir elektronik nakit sistemi) isimli makale ile dünyaya duyuruldu.

Dokuz yıldır sanal dünyada dolaşmaya devam eden Bitcoin’i dijital altın olarak tanımlayanlar da mevcut. Sistem kurgulanırken biraz da altına benzer bir algı yaratılmaya çalışılmış. Bitcoin’in en önemli özelliklerinden birisi dünyadaki altın rezervleri gibi sabit bir miktar belirlenmiş olması. Bitcoin madenciliği sonucu en fazla 21 milyon Bitcoin üretilebilecek ve takriben 2140 yılında bu miktara ulaşılmış olacak.

BİTCOİN NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKTI?

Bitcoin para birimi, Bitcoin ağındaki tüm işlemlerin kamu defteri olan blokzincire dayanmaktadır. Para birimine katılanlar bilgisayar işlemcilerinin gücünü kullanarak Bitcoin’ler için madencilik yapabilirler. Bitcoin başlangıçta kriptograflar ve kolayca izlenemeyen işlemlerde bulunmak isteyenler tarafından ilgi gördü.

Zamanla, para birimi daha geniş bir ilgi görmeye başladı. 2012 ve 2013’te pek çok perakendeci Bitcoin kullanmaya başladı.

Özellikle Koronavirüs pandemisi süreci ile birlikte Bitcoin, kriz döneminde güvenli liman arayışında olan yatırımcıların gözdesi olarak öne çıkmış durumda. 2020 Mayıs ayında gerçekleşen Bitcoin yarılanması ile birlikte, giderek daha zor üretilen bu kripto para bir yatırım aracı olarak kabul görmeye başlamıştır.

Editör: TE Bilisim