TV8'in fenomen dizisi, gerçek hikayelerden senaryoya uyarlanan ve etkileyici yaşanmışlıklarıyla toplumsal ve bireysel olarak yaşanan psikolojik ve sosyal sorunlar bakımından derin düşüncelere sevk eden Kırmızı Oda dizisinin çekildiği Manolya Psikiyatri Merkezi nerede? Manolya Psikiyatri Merkezi gerçekte var mı? Diziyi izleyenler, Doktor Manolya Hanım ve ekibinin danışanlara hizmet verdiği mekan olarak bilinen Manolya Psikiyatri Merkezi'nin nerede olduğunu merak ediyor. Peki, Manolya Psikiyatri Merkezi nerede? Manolya Psikiyatri Merkezi gerçekte var mı? Detaylar haberimizde olacak...

Manolya Psikiyatri Merkezi nerede? Manolya Psikiyatri Merkezi gerçekte var mı?

Bir OGM Pictures yapımı olan Kırmızı Oda dizisinde Doktor hanım ve ekibinin çalıştığı Manolya Psikiyatri Merkezi nerede? Manolya Psikiyatri Merkezi gerçekte var mı?

Mobilya seçiminden renk uyumuna ve dekorasyondaki ince detaylara kadar en küçük ayrıntının bile huzur verdiği Manolya Psikiyatri Merkezi nerede? Manolya Psikiyatri Merkezi gerçekte var mı? İstanbul’un hangi semtinde yer alıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Kırmızı Oda dizisinin çekimleri ağırlıklı olarak İstanbul’un Beykoz ilçesinde gerçekleştiriliyor. Psikiyatri kliniği olarak kullanılan ve dizide “Manolya Psikiyatri Merkezi” olarak ekrana yansıyan bina ise, Beykoz kundura fabrikası sınırları içerisinde yer alıyor. Hikayenin orijinalinde Madalyon Klinik olarak geçen yer, dizide aslında Beykoz’da kundura fabrikası alanında bir bina.

Dizide konu olan asıl Madalyon Psikiyatri Merkezi ise, 2005 yılında Ankara Cinnah Caddesinde 4 kişilik bir uzman ekiple (Dr. Gülseren BUDAYICIOĞLU, Prof. Dr. Cengiz GÜLEÇ, Prof. Dr. Ayşe YALIN, Dr. Mehmet Akif SAYILGAN) kurulan bir merkezdir. Aynı yıl T.C Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak Psikiyatri Merkezi olup halen 75 kişilik psikiyatrist ve psikolog kadrosuyla farklı şubelerde hizmet vermeye devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim