Seçim sonrası işçilere verdikleri bütün vaatleri unutarak toplu iş sözleşmelerinde bir arpa boyu yol alamayan CHP’li belediyeler, altı ilçede yükselen çöp dağlarıyla İstanbul’u eski Türkiye manzaralarına mahkûm etti. 1991’den 1994’e kadar İstanbul’u çöp çukur çamura mahkum eden CHP zihniyetinln 30 yıl önce verdiği fotoğrafla bugünkü fotoğraf arasında hiçbir fark yok.

ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR

Göreve geldiklerinden beri kedilerine yöneltilen eleştirileri boşa çıkarmayan CHP’li belediyeler kendi sorumluluklarındaki ilçeleri “Çöp, çukur ve çamura” mahkûm etti. İstanbul’un dört bir yanındaki Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Maltepe gibi ilçelerdeki kötü kokular Beşiktaş’tan da yükselmeye başladı.

SALGINDA RİSK OLUŞTURDU

CHP’li Maltepe Belediyesi’nde işçilerin grevi sonrasında ara sokak ve caddelerde çöp yığınlarının oluşturduğu kötü görüntünün önüne geçilemedi. Hemen her köşe başındaki konteynerlerin etrafında biriken çöpler sebebiyle vatandaşın tepkisi git gide büyürken, salgın sürecinde toplum sağlığı da riske atıldı.

İBB'DEN 'BANANE' AÇIKLAMASI

İstanbul’da CHP’li belediyelerde yaşanan toplu iş sözleşmesi krizinin mağduru yine vatandaş oldu. CHP’li İmamoğlu yönetimindeki İBB Beyaz Masa’yı arayan vatandaşlara verilen “Maltepe Belediyesi’nin yükümlülüğünde” ve “yasal mevzuattan dolayı hizmet veremeyiz” cevabı ise şoke etti.

CHP'Lİ İKİ BELEDİYE DE SORUNU ÇÖZEMEDİ

CHP’li Maltepe Belediyesi’nde işçilerin grevi sonrasında ara sokak ve caddelerde çöp yığınlarının oluşturduğu kötü görüntünün önüne geçilemedi. Belediye yönetimi ve yetkili işçi sendikası arasında yaklaşık 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığı devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) duruma neden müdahale etmediği ise tartışma konusu oldu.

İLÇE SAKİNLERİ MAĞDUR

Maltepe sakinlerinin ulaştığı Beyaz Masadan ise ilçenin temizlik işlerinin Maltepe Belediyesi’nin yükümlülüğünde olduğu ve yasal mevzuattan dolayı hizmet verilemediği açıklaması yapıldı. CHP’li iki belediyenin topu birbirine atması ise tepki topladı.

İşçilerin grevi dördüncü gününde devam ederken Maltepe’nin birçok mahallesinde sokaklar ve caddeler çöpten geçilmiyor. Konteynerlerden taşarak yollara saçılan çöplerden belediye yönetimi ve sendika arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası en büyük mağduriyeti ilçe sakinleri yaşadı. Konteyner kenarında biriken çöpler nedeniyle vatandaşın tepkisi git gide büyürken, salgın sürecinde toplum sağlığının riske edildi. İstanbul’da CHP’li belediyelerde yaşanan toplu iş sözleşmesi krizinin mağduru yine vatandaş oldu. Maltepe’de İBB Beyaz Masayı arayan vatandaşlar, beklediği yanıtı alamazken anlaşmazlığın devamı nedeniyle çöp yığınlarının ne zaman kalkacağı problemi oluştu.

Editör: TE Bilisim