Toplumları darbeler eliyle öz vatanında parya konumuna düşüren emperyalistlerin kirli tezgâhına alet olanlar hak ettikleri gibi yakın tarihin çöplüğüne atıldılar.

Anadolu’nun evlatlarına reva gördükleri mezalimin izleri bir bir silinirken bugün bu toprakların asli unsurunun millet olduğunu yedi düvele öğrettik. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaş’ından 15 Temmuz’a nice destanlar yazan millet ruhu küresel egemenlerin çarkına dişli olanlara bir daha asla müsaade etmeyecek.

Çevik Bir

Darbenin baş aktörlerinden biri olan Çevik Bir ismi, Batı Çalışma Grubu’nun kurucu üyesi olarak öne çıkıyordu. Bir telefonuyla gazeteleri, yazarları ve kurumları adeta hizaya sokan Çevik Bir, manşetleri değiştiriyor, medyayı yönetiyordu. Çevik Bir ‘demokrasiye balans ayarı çektik’ itirafı ve 28 Şubat’ın bin yıl süreceği iddiasıyla tarihin karanlık çöplüğündeki yerini aldı.

Nur Serter

Dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile yardımcısı Nur Serter, yakın tarihe “ikna odaları” rezaleti olarak geçen uygulamasıyla başörtülü gençleri kıskaca alarak gençleri milli ve manevi değerlerinden koparmanın çabası içine girmişti. Hevesi kursağında kaldı.

Vural Savaş

28 Şubat darbesinin öne çıkan isimlerinden biri Vural Savaş ise “Parlamentolara meşruiyet kazandıran sadece seçimle işbaşına gelmiş olmaları değildir” sözleriyle hukuku, millet iradesine kastetmek için bir silah gibi kullanan vesayetçilerin önde gelen ismiydi.

Güven Erkaya

1995 yılında Başbakanlık tarafından düzenlenen alkolsüz yemek davetinde ısrarla kendisine rakı getirilmesini isteyerek çağdaşlık pozları veren dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya hadsizlik sembolü olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilisim