Durim Abazi / Özel Haber

İsrail, Kudüs’teki Müslümanların evlerini yıkıyor. Kudüs’te 2020 yılında 197 ev yıkıldı. 2021 yılında ise 25 evi yıkarak Kudüs işgalciler tarafından Yahudileştirilerek, Müslümanlardan arındırılmaya çalışılıyor.

İsrail’in uyguladığı işgal politikaları çerçevesinde, Filistinlilerin inşaat ruhsat başvuruları reddedilerek, kendi vatanlarında barınmalarını ve iskân alanlarını genişletmeleri engellenmektedir. Kudüs’ün asıl sahiplerine acımasız uygulamalar düzenlenirken, Siyonist yerleşimcilerin bu topraklar üzerinde ikamet etmeleri için binlerce oturum planı hazırlanmaktadır.
Kudüs’ün asıl sahiplerine, Kudüslü Müslümanlara, kadınlara ve ailelerine destek olmak amacıyla, “Uluslararası Hepimiz Meryemiz Platformu” ve “Nisaulaksa Derneği” iş birliğiyle küresel alanda “KUDÜS’TEKİ EVİM” kampanyası başlatılmıştır.

KUDÜS AİLELERİ ZOR DURUMDA

“KUDÜS’TEKİ EVİM” kampanyası, Mayıs ayı sonuna kadar birçok farklı etkinliklerle devam etmesi bekleniyor. Uluslararası alanda kampanyaya STK’lar, milletvekilleri, aydınlar, yazarlar, aktivistler, her kesimden halklar ve basın mensupları destek vererek katılacaklardır. NisaulAksa Derneği’nin Başkanı Dilek Tekocak, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Dünya barışının ancak barışın kalbi Kudüs’te, yaşanan zulümlerin bitmesiyle tesis edilebileceğini inanıyoruz. İsrail’in yapmış olduğu sistematik işgalinin yansıması olan ev yıkımları, mukaddesatımız olan Mescid-i Aksamızı korumak için tüm zorluklara rağmen Kudüs’te yaşamaya devam eden ve ümmetin izzetini korumay adevam eden Kudüs aileleri zor durumda bırakıyor. İşgalin sebep olduğu yıkımlara karşı başlattığımız “KUDÜS’TEKİ EVİM” küresel projesi ile yıkılan her evin ümmetin evi olduğunu, orada tutulan her ribatın bizlerin de ribatın olduğunu göstermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim