İYİ Partili Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ partiden neden istifa etti? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gün içerisinde İYİ Partiden istifa ettiğini açıklayan Ümit Özdağ sosyal medyada gündem oldu. Kişisel hayatı ve biyografi hakkında sosyal medyadan araştırma yapan vatandaşlar için haberimiz derledik. Peki, İYİ Partili Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ partiden neden istifa etti? İşte tüm detaylar haberimizde…

İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Ümit Özdağ 3 Mart 1961 yılında, Tokyo Japonya'da doğan , Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazardır. Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders verdi. 2001 yılında profesör oldu. 1999'da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezini, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezini, 2006'da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde yer aldı.

Daha sonra MHP Kadın Kollarının ilk genel başkanlığını yapacak olan Gönül Özdağ ve Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ'ın oğlu olarak 3 Mart 1961'de doğdu. Millî Birlik Komitesi içinde Alparslan Türkeş ile birlikte hareket eden babasının, 13 Kasım 1960'ta Japonya'ya hükûmet müşaviri olarak gönderilmesi nedeniyle Tokyo'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesinin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye'de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır.

ÜMİT ÖZDAĞ PARTİDEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, İYİ Parti Olağan Kongresi'nden sonra yaşanan süreci anlattı. Partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğunu ileri süren Özdağ, Genel Başkan Meral Akşener'in de bunu bildiğini söyledi. Özdağ, "İYİ Parti, kuruluş amacından uzaklaşmıştır. Tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin yerine gelen 30 Ağustos'u 'bütün Türkiyelilerin bayramı' diye kabul eden FETÖ'cü zihniyettir. İfadenin kanıtı, televizyonlarda, internette seyredebileceğiniz görüntülerdir. Hiç kimse inkar edemez. İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün de yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen devam etmektedir. Bazı kesimler İYİ Parti'deki krizin 19 Ekim 2020'de benim İstanbul İl Başkanı ile ilgili açıklama ve sonrasında bana karşı kurulan komplo, yani ihraç komplosu süreciyle başladığını düşünüyor. Oysa Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin tasfiyesi partinin kuruluş sürecinden hemen sonra başlamıştır" dedi.

Özdağ, Genel Başkan Meral Akşener'in, kendisinin parti içindeki FETÖ ile mücadelesinden rahatsız olduğunu ileri sürerek, "Bana yönelik Meral Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadım. Teşkilatları bile, 'Özdağ'ın gizli planı var' demesinler diye ziyaret etmedim. Vatanseverlere vermiş olduğum bir söz vardı; FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiş. İYİ Parti'nin iktidar olabilmesi için mart seçimlerinden 5 ay önce Akşener'e 7 sayfalık bir raporla İYİ Parti'nin seçimlere tek başına girmesi gerektiğini anlattım. Akşener, bu teklifimi reddetti" diye aktardı.

Ümit Özdağ’dan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncuyla ilgili FETÖ iddiasıÜmit Özdağ’dan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili FETÖ iddiası

CHP'lilerin, İYİ Parti'yi aşağıladığını öne süren Ümit Özdağ, "Bana kızacağınıza CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına, İYİ Parti'yi aşağılayan CHP Çanakkale Belediye Başkanına kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin kanıtı var" dedi.

Editör: TE Bilisim