Dahili kamera, mikrofon gibi özelliklere ek olarak Android işletim sistemiyle uygulama kullanımlarının da kolay hale geldiği tablet bilgisayarlar, bu sayede öğrenci kullanımları için ideal durumda. Talebin arttığı sektörde pek çok marka da yeni tablet modelleriyle ön plana çıkmayı başarmış durumda. Zoom uygulaması üzerinden yapılan derslerde öğrencilerin ders sırasında herhangi bir performans sorunu yaşamaması adına performansıyla yeterli olacak modellerin değerlendirilmesi gerekiyor.

Zoom İçin Alınabilecek En İyi Tabletler

Zoom programı ve uzaktan eğitim amaçlı yeni bir tablet satın almak isteyenler için ön plana çıkan tablet modelleri şöyle;

Casper VIA L30
Dayanıklı gövdesiyle özellikle ilkokul çocuklarının kullanımında güvenliği ön plana çıkaran Casper, VIA L30 modelinde donanımları sayesinde üstün bir performans sunmayı başarıyor. FDH ekranı ile net görüntülerin aktarıldığı tablet 1920*1200 HD ekran çözünürlüğüyle de ders takibini kolaylaştırıyor. Geniş ekranı sayesinde tek bir ekranda tüm Zoom ekranına net bir şekilde hakim olabilecek öğrenciler 4GB RAM desteğiyle de hiçbir performans sorunu yaşamıyor. 64 GB dahili hafıza ve 7400 mAh batarya kapasitesine sahip olan tablet, enerji ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Üstelik LTE desteği olması ise mobil kullanımda da en büyük artılardan birisi.

Huawei MatePad Pro
Özel bir klavye ve kalem desteği ile eğitim amaçlı kullanımlarda ön plana çıkan Huawei, MatePad Pro olarak piyasaya sunduğu modeliyle değerlendirilebilecek bir diğer seçenek.  Huawei’nin Android 10 işletim sistemiyle piyasaya sunduğu modelde 10.8 inç bir ekran bulunuyor. Yüksek ekran gövde oranı sayesinde daha geniş bir ekran deneyimi sunan marka, yeni tablet modelinde 460 gram ağırlığa sahip. Kirin 990’dan güç alan tablet, Mali-G76 MC16 GPU ile destekleniyor. Cihazda telefon desteğinin olması, aynı anda daha fazla iş yapılmasını destekliyor. Kalem ile not alma konusunda esnekliği bulunan tablet, çoklu uygulama desteği gibi artılara sahip.

Samsung Galaxy Tab A T287
Bir tablet için ideal fiyat aralığında olan Samsung’un Galaxy Tab A modeli, Zoom’da kesintisiz bir kullanımı sunuyor. 7 inç ekranı sayesinde batarya kullanımında da ideal olan tablet, 1280 X 720p HD çözünürlük destekliyor. Spreadtrum SC9830A yonga seti, Mali 400 MP2 GPU, 4 çekirdekli 1 GB RAM gibi özelliklere sahip olan model, Samsung kalitesini tercih etmek isteyenler için ön plana çıkan seçenekler arasında.

Hometech Alfa 8 RX
Çok kısıtlı bütçeler için tercih edilebilecek Hometech Alfa 8 RX modeli, 2 GB RAM, 3700 mAh batarya ile birlikte geliyor. Giriş seviyesinde bir tablet olarak Zoom görüşmelerinin yapılmasında tercih edilebilir. Performans konusunda sınırlı olması nedeniyle Alfa 8 RX fiyat performans oranında değerlendirilebilir.

Zoom görüşmeleri dışında tablet kullanımı düşünmeyen ve bir performans beklemeyen kullanıcılar, mevcut modellerin alt giriş seviyesi modellerini de değerlendirebilir.

Editör: TE Bilisim