Yeni tip koronavirüsle ( Kovid-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak Ereğli Kaymakamı  İsmail Çorumluoğlu'nun denetim yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş ettiği esnada yaşanan diyalog sosyal medyada büyük tepki topladı.

ECZACILARI DİNLEMEDİ

Çorumluoğlu, ziyaretleri sırasında girdiği bir eczanede, 3 çalışanın kuralları ihlal ettiklerini belirterek, cezai işlem uygulanacağını söyledi. Çorumluoğlu'nun tutanak tutulacağını söylemesi üzerine eczacılardan biri itiraz etmeye çalışınca "İtirazlarınızı sonra yaparsınız" diye cevap verdi.

Kaymakamın yanında getirdiği kameramanın çektiği görüntüler daha sonra, sosyal medya üzerinde tepki topladı.

VİDEO DÖRT AY ÖNCESİNE AİT

Tepki çeken görüntülerin ardından Zonguldak Valiliği'nden açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kamuoyuna bugün yaşanmış gibi sunulan hadise, 26 Kasım 2020'deki denetimler sırasında gerçekleşmiştir. Üzerinden 3 aydan fazla süre geçen bir diyaloğu, içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde ve esasını rehberliğin oluşturduğu dinamik denetim modeline geçilen bir sürecin başlangıcında gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp, bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi riski oluşturmaktadır.

Herkesin birbirine karşı sorumlu olduğu, bireysel tutum ve davranışların ilin risk durumuna ve buna bağlı olarak uygulanacak tedbir seviyelerine doğrudan etki edeceği kontrollü normalleşme döneminde, temizlik, maske, mesafe kuralları ile salgınla mücadele kapsamında alınan diğer tedbirlere tam olarak uyulması konusunun gündemde yer alması, herkes açısından en hayırlısı olacaktır."

Editör: TE Bilisim