Cengiz Çetinkaya/ ÖZEL HABER

Manuel terapi; kas ve eklem sistemi ile ilgili birçok hastalığın tedavisinde uzun yıllardır başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Özellikle: bel fıtığı, bel kayması, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, eklem sorunları ve ağrıları, kas yırtılması, donuk omuz, dirsek ve el bileği sinir sıkışmaları, kalça çıkığı, protezi sonrası oluşan ağrılar, topuk dikeni, ayak rahatsızlıkları, menisküs ve çapraz bağ yırtıkları, baş ağrısı ve migren, fibromyalji, inatçı kulunç ağrıları gibi sorunların tedavisinde oldukça etkili bir tedavi imkanı sunmaktadır.

BEL FITIĞINA AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

Bel fıtığında istirahat ve kas gevşetici ilaçlara rağmen hastanın şikayetleri devam ediyorsa manuelterapi, osteopati ve kayropraktik tedavisi yarar getirebilir. Tedavi süresi kişinin tedaviye verdiği cevaba bağlı olarak bir ila üç hafta arasında değişebilir.

BEL FITIĞI

Bel omurları arasında destek görevi gören yumuşak dokunun yerinden çıkarak fıtıklaşmasıdır. Sorun fıtıklaşan dokunun çevrede ki sinirlere bası yapması ile ortaya çıkar. Bel fıtığında bütün sorun yerinden çıkmış olan dokunun yaratmış olduğu basıdan kaynaklanmaktadır ve tedavide de amaç bu basının rahatlatılması olmalıdır .

Bu aşamada Manuel Tedavi ve Manuplasyon teknikleri omurganın esnetilmesinde ki , çevre dokuların da rahatlatılmasında ki etkinliği ve güvenilirliği ile gündeme gelmektedir . Hafif olgularda bir ile üç orta şiddetli olgularda üç ile beş şiddetli olgularda beş ile sekiz seansta son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır . Bel fıtıklarında ameliyatın çok ileri olgular dışında yeri yoktur.

BEL AĞRILARI

Bel ağrısı oldukça sık görülen ve önemli miktarlarda iş gücü ve ekonomik kayıplara yol açan bir rahatsızlıktır. Toplumda her yüz kişiden sekseni hayatlarının herhangi bir döneminde bu problemle karşılaşır. Bu kadar sık karşılaşılan bel ağrısının nedenleri de oldukça fazla ve karışıktır. Örneğin, Omurganın doğumsal şekil ve yapı bozuklukları, Bel zorlanmaları, Bel fıtıkları, Bel kireçlenmeleri, İltihaplı romatizmal hastalıklar, Psikolojik bel ağrıları gibi bir çok etken vardır.

Ancak bel ağrılarının giderilmesi gerekli değerlendirmeler sonucunda Manuel terapi ve kayropraktik tedavi yöntemleri ile bütüncül yaklaşarak yüksek başarı oranında sonuç elde ediyoruz.

BOYUN FITIĞI

Boyun fıtığı boyun omurları arasında destek görevi gören diskin fıtıklaşmasıdır Fıtıklaşan diskin yaptığı basının yerine ve şiddetine göre bulgular ense ağrısı , boyun ağrısı , sırt ağrısı, kol ağrısı , kolda ya da kollarda güçsüzlük ,kolda incelme , konsantrasyon eksikliği , denge bozukluğu , kulak çınlaması , baş dönmesi , baş ağrısı ,halsizlik ,sinirlilik , yaşam kalıtesinin bozukluğu , uykusuzluk ileri olgularda ayaklarda güçsüzlük görülür.

Bel fıtıklarında olduğu gibi boyun fıtıklarında da manuel tedavinin başarı oranı %90 dan daha fazladır ve kesinlikle ameliyatın risklerini taşımaz. Burada önemli olan manuel tedavi ve kayropraktik yöntemlerin uygulanmasıdır.

BOYUN DÜZLEŞMESİ

Boyun düzleşmesi, şekli C’ye benzeyen omurganın mekanik yüklenme, aşırı stres gibi nedenlerden dolayı omurganın normal eğriliğini kaybetmesi şekline denir. Duruş bozukluğu, Boyun hareketlerinde kısıtlanma olması, Ağrı, kollarda uyuşma ve karıncalanma, güç kaybı yaşanabilir.

Uyguladığımız Manuel Terapi ve Kayropraktikyöntemler son derece güvenli ve kanıta dayalı bir tedavi şekli ile bütüncül yaklaşarak ağrılardan kurtulmak mümkündür.

SIRT AĞRILARI

Sırtımızda bulunan on iki omurgayı destekleyen ve omurganın iki yanında bulunan kasların gerilmesi ile oluşan ağrıdır . Ağrıya neden olan bu gerginliğin en büyük sebebi strestir . Stres sonucu omurga düzleşir , omuz ve sırta giden sinirlerin çıkışları daralır ve sinirler baskı altında kalır. Bu baskı sonucunda sırt kasları gerilir ve sırt ağrı oluşmaya başlar. Kasların uzun süre gergin halde kalması fibrozit adı verilen kas toplanmaların sebep olur. Bazı kişilerde sırt ağrısını azaltmaya yönelik kambur duruş başlayabilir. Sırt ağrısı pek çok hastalığın belirtilerinden biri de olabilir.

Sırt ağrısının tedavisinde manuel terapi teknikleri omurganın işlevini kazanmasın da oldukça etkilidir. Hem hastanın ağrılarının giderilmesinde, hem de kasların gevşetilmesin de ilgili bölgeye uygulanan maniplasyon ve mobilizasyon teknikleri başarılı sonuçlar verir.

KULUNÇ AĞRILARI

Genellikle bu ağrıların oluşmasındaki ana kaynak strese bağlı gelişir. Stres Omurgamızın etrafındaki kasları gererek spazma, oluşan spazm ile de gerilen kaslarda fibrozit adı verilen kas toplanmalarına sebep olur. Buna halk arasında kulunç ağrıları diyoruz.

Editör: TE Bilisim