İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Türkiye, terörle mücadele kapsamında düzenlediği operasyonlarla hainlere nefes aldırmamaya devam ediyor. Son dönemde yurt içinde manevra kabiliyetini ve saha üstünlüğünü neredeyse tamamıyla kaybeden terör örgütü PKK, sınır ötesinde bulunan yuvalarından sızma girişimleri ve bombalı araç eylemleriyle saldırılar düzenlemeye çalışıyor.  Barış Pınarı Bölgesi, Fırat Kalkanı Bölgesi’ne yönelik sızma girişimleri kapsamında bugüne kadar pek çok saldırının önüne geçilirken, yurt içinde nefes alamayan teröristler sınır ötesinde de etkisiz hal getirilmeye devam ediyor.

‘EREN’ OPERASYONLARI

İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis ve jandarma iş birliğinde yurt içinde gerçekleştirilen Eren operasyonlarıyla 285 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, 1 lav silahı, 4 makinalı, 4 keskin nişancı, 22 piyade tüfeği, 5 tabanca, 9 av tüfeği, 36 el bombası, 27 el yapımı patlayıcı, 201 kilogram patlayıcı madde, çeşitli türdeki silahlara ait 10 bin 250 mühimmat, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti. Pençe Kartal 2 Operasyonu ile Irak’ın Gara bölgesinde yer alan terör yuvası imha edilmiş, 53 terörist etkisiz hale getirilmişti.

SINIR GÜVENLİĞİ

Mardin/Kızıltepe hudut hattında, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 9 kişi yakalandı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan 2’sinin PKK terör örgütü mensubu olduğu tespit edilmişti. Yine güvenlik güçlerinin PKK/YPG, DEAŞ terör örgütleriyle mücadelesi azimli ve kararlı bir şekilde devam ederken, Zeytin Dalı Bölgesine sızma girişiminde bulunan 1 DEAŞ teröristi ve Barış Pınarı Bölgesine sızmaya çalışan 1 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

MEHMEKÇİK BÖLGE İNSANIYLA

Son olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir bombalı araç eyleminin daha gerçekleşmeden önüne geçildiği bilgisini paylaştı. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, “Günün kahramanları Suriye’nin kuzeyinde büyük bir faciayı önleyen bomba imha köpeklerimiz Ban ve Tim. Durdurulan şüpheli bir araç, köpeklerimizin tepki vermesi üzerine imha edildi. İmha edilen araçta 25-30 kg civarında patlayıcı madde olduğu belirlendi” ifadelerine yer verildi.

Kahraman Mehmetçik, sınırın ötesinde Suriye’de ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya, terör örgütlerinden bıkmış vaziyette olan bölge insanına insani yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim