Su faturasını ödemezsem kaç günde kesinti olur? Su faturasını ödemezsem kaç günde kesilir? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ayın belirli günlerinde vatandaşlara verilen hizmet karşılığında fatura ödemelerini geciktirenlerin kesintilerin ne zaman ve hangi aralıklarda gerçekleştiğini merak edip araştırmaya başladılar. Su kesintileri ile ilgili detayları sizler için derleyip haberimizde yer verdik. Peki, Su faturasını ödemezsem kaç günde kesinti olur? Su faturasını ödemezsem kaç günde kesilir? işte tüm ayrıntılar haberimizde...

SU FATURASINI ÖDEMEZSEM KAÇ GÜNDE KESİLİR?

Su faturasının ödenmemesi halinde ödenmeyen gün ve aylar hesaplanır, geç ödemeden dolayı ek bir ücret bir sonraki faturaya yansıtılır. Bu şekilde 3 fatura döneminde de borcunuzu ödenmemesi durumunda ise 10 günlük süre başlar. Eğer bu 10 günlük süre içerisinde de ödeme yapılmazsa haneye gelen su kesilir.

SU FATURASINI ÖDEMEZSEM KAÇ GÜNDE KESİNTİ OLUR?

Su faturası yukarıda belirtilen süre içerisinde ödenmemesi halinde yetkili firma tarafından sayaca mühür veya kelepçe takılarak su kesilir. Bu işlem neticesinde haneye gelen suyu tekrar açtırmak istenilirse fatura tutarları ve gecikme tutarı gibi yanında bir de kapama açma ücretiyle karşı karşıya kalınması muhtemel bir durumdur. Kapama açma ücreti firmadan firmaya değişkenlik göstermekle birlikte 30-50 TL arası bir ücret çıkması muhtemeldir.
Su sayacındaki mührü veya kelepçeyi kırarak suyu kullanmaya devam edilmesi halinde ise kaçak kullanım bedeli olarak kullanıcıya ceza olarak yansıtılacaktır. Bunun tutarı da yine değişkenlik göstermekle birlikte 500-600 TL civarındadır.

Editör: TE Bilisim