Boğaziçi Üniversitesi’ndeki provokatif eylemler sonrasında protesto karşıtı paylaşımları kısıtlayan Twitter, bu kez rektörlük hesabını askıya aldı.

Twitter, Prof. Dr. Melih Bulu’nun kullandığı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait hesabı askıya aldı. Üniversite Rektörlüğüne ait resmi Twitter hesabına girmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, @bounrektorluk adlı hesabın askıya alındığı uyarısıyla karşılaştı. 

Hesabın askıya alınmasına sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki gösterildi.

İLK DEĞİL

Toplumun yozlaşmasında, milli ve manevi değerlere karşı olan grupları öne çıkarmasıyla bilinen Twitter’ın, kullanıcı hesaplarını nedensiz askıya alarak sosyal medya diktatörlüğü sergilemesi ilk değil.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da 30 Ocak 2021 tarihinde attığı bir Twiti, LGBTİ gruplarına karşı nefret söylemi bahanesiyle kısıtlamıştı.

Ardından Devlet Bahçeli’nin 3 Şubat’ta "Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir." ifadelerine yer verdiği Twiti de silmişti.

Editör: TE Bilisim