Galatasaray, Demir Grup Sivasspor maçı sonrası kötü zemin nedeniyle yönetimi eleştiren Younes Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Bu gelişmenin yankıları sürerken Faslı futbolcunun menajeri açıklamalarda bulundu.

"Sözleşmeyi feshetmek için hiçbir geçerli sebep yoktu"

Konuyla ilgili konuşan Younes Belhanda'nın menajeri William D'Avila,''Büyük hata yaptılar. Sözleşmeyi feshetmek için hiçbir geçerli sebep yoktu. Yasal olarak kulübün bu durumdan haklı çıkacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

"FATİH TERİM İÇİN HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCUYDU"

Belhanda'nın Fatih Terim için çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden D'Avila, "Younes için de bu karar sürpriz oldu ve sözleşmesini inceliyor. Younes bu sezon golleri ve asistleriyle takımına önemli katkı sağlamıştı. Fatih Terim için her zaman çok önemli bir oyuncuydu.'' ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY DAVAYI YÜZDE 90 KAYBEDER"

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Nihat Güman, Galatasaray'ı bekleyen günlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nihat Güman, "FIFA'nın 14. maddesi sözleşmenin haklı sebeple feshini düzenliyor. FIFA sözleşmelerinde fesih her zaman son çaredir. Ana kural sözleşmelere bağlılıktır. Sözleşmeyi kırmak son adımdır. FIFA, 'Futbolcu yükümlülüğünü yerine getirmese bile sözleşmeyi derhal feshetmeyin' der. Galatasaray'ın açıklamasında "Taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle" ifadesinin yer alması kritik.

"ANCAK 3. İHLALDE SÖZLEŞME FESHEDİLİR"

"FIFA da fesih kurallarında 'Sözleşmeyi çekilmez hale getirirse' ifadesini kullanır. Ancak bunun belli durumları vardır. Örneğin futbolcu maç günü sahaya çıkmazsa, antrenmana katılmazsa gerçekleşebilir. Bunlar gerçekleşmesi durumunda ise ilk ihlalde para cezası, ikincisinde daha fazla bir para cezası verilir. Ancak 3. ihlalde sözleşme feshedilir."

FIFA böyle durumlarda zaten oyuncudan yana oluyor. Belhanda'nın açıklamasını dinledim. Yöneticiler konusunda haddini aşsa da saha kısmında doğru söylüyor. Galatasaray bu davayı yüzde 90 kaybeder. Büyük risk aldılar." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim