Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sektörel gelişimin hızlandırılması amacıyla hayata geçirilen Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenlenen panele katıldı. “Yerel Yönetimlerde KAM ve Şehir Hafızasının Korunması” konulu dijital ortamda gerçekleştirilen panele, Başkan Murat Ercan’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı.

“Çok Güzel Geri Dönüşler Aldık”

Başkan Ercan Sincan’da faaliyetlerine devam eden ve gençlerin uğrak mekanlarından olan millet kıraathanelerini anlattı. Kıraathanelerin pandemi nedeniyle randevu ile hizmetlerine devam ettiğini belirten Başkan Ercan, özellikle gençlerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Kıraathanelerdeki faaliyetlerle ilgili bilgi veren Murat Ercan, “Sık sık ziyaretlerde bulunurum, gençlerle oturup soru çözeriz. Sadece ders çalışma anlamında değil, çeşitli etkinlikler de düzenliyoruz. Uzman kişiler tarafından kıraathane buluşmaları tertip ediyoruz. Sanat, edebiyat, bilim dünyasından insanları davet edip sohbet ortamları oluşturuyoruz. Ramazan boyunca çeşitli etkinliklerimiz, iftar ve sahur programlarımız söz konusu. Sınavlara hazırlanan çocuklara soru bankaları, deneme testleri veriyoruz. Stres ve kaygı yönetimi eğitimi veriyoruz. “Gençlik Akademisi” adı altında izcilik, iletişim ve tiyatro atölyeleri kuruyoruz. Kıraathanelerimiz gençlerimizin hem eğlendiği, hem de yeni şeyler öğrendiği yerler.” dedi.

“Bebek Kütüphanemize Yoğun Talep Var”

Başkan Ercan, geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Bebek Kütüphanesi ile ilgili de katılımcılara bilgi verdi. Bebek Kütüphanesi’nin çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkilerine değinerek, “0-5 yaş arasındaki çocuklarımız burada kitapların sıcaklığını hissedebiliyor. Çeşitli aktivitelerle eğlenme ve öğrenme fırsatı yakalıyor. Çocuklarımızın kitap bilinci ile büyümeleri için böyle bir imkan sunduk. Annelere yönelik de aile danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bebek Kütüphanemize çok ciddi talep var.” ifadelerini kullandı.

Kısa süre önce hizmete açılan Matematik Müzesini de anlatan Başkan Ercan, “Matematiği soyut olmaktan çıkarıp, somut bir platforma çekiyoruz. Teorik olarak anlaşılması zor formüllerin ne olduğunu, somut olarak çeşitli ekipmanlarla gösteriyoruz. Aynı zamanda ziyaretçilerimiz tarihimize iz bırakmış matematikçi, mimar ve fizikçilerimizi tanıma fırsatı buluyor.” açıklaması yaptı.  

Ankara’nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi’nin hızla yükseldiğini de ifade eden Başkan Ercan, “Sincan’ı sanatın, kültürün ve sporun merkezi haline getirmek için çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim