Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Mısırla iş birliğinin sürdüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suud rejimi le Yunanistan'ın ortak tatbikatına da tepki gösterdi. Suudi Arabistan’ın Yunanistan’la ortak tatbikata girmesi bizi üzmüştür." diyen Erdoğan "Biz Suudi Arabistan’ı böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik. Suudi Arabistan yetkilileriyle bunu ayrıca görüşeceğiz." açıklamasında bulundu.

"ŞARTLARI ZORLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Bizler daha çok Bilim Kurulu ile Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde götürüyoruz. Mutasyonun inişli çıkışlı görüntüleri bizleri de karar almada zorluyor. Şu anda da tüm dünyada olduğu gibi bizde de böyle bir sıkıntı var. Tüm şartları zorlamak suretiyle yine de mümkün olduğunca şartları zorlayacağız. Mümkün olduğunca şu an aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız. Netice almakta zorlanmaya başlarsak süreci devam ettireceğiz.

"50 MİLYON DOZ DAHA ALABİLİRİZ"

Aşı konusunda şu anda bizim Çin ile anlaşmamız var. Oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor. Bu arada Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor. Fakat yine Rusya bir anlaşmamız var. rusya ile olan anlaşma da görüşmelerimiz bakanlıklarımız arasında devam ediyor. Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. O konuda da mutabık kalırsak 50 milyon doz daha Çin'den alabiliriz.

"MISIR HALKINI YUNAN'A BIRAKAMAYIZ"

Mısır ile iş birliği sürecimiz devam ediyor. Bunu en üst düzeyde değil de en düzeyin şöyle bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır ile olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için bu istihbari, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu daha ileri kademelere taşırız. Mısır halkı ile Türkiye halkının ayrı olması söz konu olmaz. Biz hiç bir zaman Mısır halkı ile Yunan halkının özdeş olacağına inanamayız.

"SUUD YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan ile ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Biz Suudi Arabistan'ı böyle bir karar sürecinde görmek istemezdik. Bunu Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı diye düşünüyoruz.

Editör: TE Bilisim