İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Evde paketleme ve benzeri işlerle bütçesini düzeltmek isteyen vatandaş, dolandırıcıların tuzağına düşüyor. "Evde ek iş" dolandırıcılığının detayları şöyle: Sosyal medya platformları üzerinden kurdukları sahte hesaplarla, evde paketleme, ürün montaj vb. işleri yapabilecek kişiler aradıklarını duyuran dolandırıcılar, kurdukları farklı hesaplarda kendi hesaplarını 'güvenilir' veya 'dolandırıcı' olarak adlandırarak, ek iş yapma ya da iş bulma umuduyla hesaplara giren vatandaşları kandırıyor.

DÜŞÜK KAPAROYA ÇOK PARA VAADİ!

Vatandaşa sosyal medya hesaplarından vadettikleri ürün paketleme ya da montaj işleriyle güven verebilmek için önce 'otomatik mesaj yöntemi' kullanan dolandırıcılar, gönderdikleri online belgelerle vatandaşın aklını çeliyor. Ardından kargo ve kaparo talebinde bulunan dolandırıcılar, 81 ilde binlerce kişiyi bu yöntemle tuzaklarına düşürdü.

Yüksek olmayan kaparo miktarının elinden gittiğini fark eden vatandaş, meblağın düşük olması nedeniyle şikâyette bulunmayı tercih etmiyor. Bunu fırsat bilen ve cesaret alan dolandırıcılar ise her gün binlerce kişiden 250’şer lira toplayarak ciddi boyutta rakamlarla vatandaşın kanını emmeye devam ediyor.

Uzmanlar, vatandaşın kaçınması gereken dolandırıcılık çeşitleri arasında internet siteleri üzerinden para isteyenleri, düşük miktarda kaparoya çok para vaadinde bulunan yerleri ya da gerçek olmayacak kadar iyi iş tekliflerinde bulunan veya sosyal medya platformlarını gösteriyor.

PARA GÖNDERİLİNCE İLETİŞİM KOPUYOR!

Ankara’da yaşayan bir vatandaş, evde ek iş yapma umuduyla sosyal medya hesabı üzerinden dolandırıcıların tuzağına düştü. Mağdur, önce sahte sosyal medya hesabı üzerinden iletişime geçtiğini sonrasında ise 250 lira kaparo karşılığında 2 bin 500 lira kazanacağı vaadinde bulunan dolandırıcıların hedefi olduğunu söyledi.

Parayı otomatik mesajda kendisine gönderilen IBAN adresine yatırdığını ancak ürünlerin gelmediğini söyleyen vatandaş, iletişime geçtiği yerlerden engellendiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim