Koronavirüs nedeniyle Bosna Hersek’te bulunan Tuzla şehrinde bir kliniğe kaldırılan Srebrenitsa savunmasının savaş komutanı ve kahramanı Naser Orić, tedavi altına alındı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuyla alakalı sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulundu. Altun paylaşımında “ Sağlık bakanımız Fahrettin Koca ile görüştüm az önce. Bosna-Hersek makamlarıyla temas halinde, durumu yakından takip ediyor. Şu an itibariyle Naser Bey’in tedavisi için gerekenler yapılıyor ve haberler iyi. İhtiyaç halinde devletimiz gerekeni yapacaktır.” İfadelerini kullandı.

Bir süre önce koronavirüse yakalanan komutan Oriç'in tedavisi hastanede devam edecek.

DİRENİŞİN KOMUTANI

3 Mart 1967’de Potoçari’de dünyaya gelen Naser Oriç, 1985-1986 yılları arasında Yugoslavya Ulusal Ordusu-JNA’da bulundu. JNA’dan onbaşı rütbesiyle ayrıldı.

1988’de Zemun’da Polis Eğitim Akademisi’ni tamamladı. Belgrat’taki Savski Venac Polis Merkezi’nde çalıştı. İzzetbegoviç önderliğinde direniş başlayınca Bosna savaşına katılan Oriç en kritik noktalarda görev aldı.

Sırp Çetniklerin korkulu rüyası haline gelen Naser Oriç Srebrenşsta komutanlığına atandı. Srebrenitsa’nın işgalinden kısa bir süre önce Tuzla’ya gönderildi. Onun Srebrenitsa’dan ayrıldığını duyan Sırplar, saldırılarını yoğunlaştırdılar. Neticesinde, 11 Temmuz 1995’de Srebrenitsa düştü ve soykırım başladı. Oriç savaşın sonuna kadar düşmanla mücadele etti ve Bosna zaferinin kazanılmasında önemli bir rol üslendi.

Editör: TE Bilisim