İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

E-ticareti denetim kapsamına alan Ticaret Bakanlığı, türlü oyunlarla vatandaşı mağdur eden firmalara karşı da yaptırımlarını artırmaya başladı. Son olarak kuruyemiş satışına ilişkin sosyal medya platformu Facebook üzerinden yapılan bir reklam bakanlığı harekete geçirdi.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

Bir vatandaşın bakanlığa yaptığı başvuru sonrası konuyu inceleyen Reklam Kurulu, bir kargo şirketi tarafından gönderilen paket üzerinde “Kuru Yemiş AVM” ibaresi ile firmanın satışını vadettiği badem, fındık ve Antep fıstığı resimlerinin yer aldığı, paket içerisinde ise plastik ambalajlara doldurulmuş kırık leblebi ve soslu kuru mısır gibi başka kuruyemişlerin bulunduğunu tespit etti. Facebook’ta yapılan incelemelerde, tasfiye halinde olduğu tespit edilen firmanın “Gaziantep’ten gelen lezzet. 1 kg Badem + 1 kg Fındık + 1 kg Antep Fıstığı 149,90 TL. Direk üreticiden tüketiciye aracısız fiyatları kaçırma” şeklinde ifadelerle kuruyemiş sattığı belirlendi.

REKLAM DURDURMA VE PARA CEZASI

Ayrıca yine firmanın Facebook sayfasında, firma tarafından mağdur edilen çok sayıda tüketicinin yorumlarının yer aldığı da belirlendi. 149,90 TL karşılığında birer kilo badem, fındık ve Antep fıstığı satışı yapılacağını vadeden şirketin sipariş veren tüketicilere kırık leblebi ve mısır kurusu gibi başka kuruyemişlerin gönderildiği, bu nedenle gerçeği yansıtmayan söz konusu reklam ve tanıtımların tüketicileri aldatıcı nitelikte olduğu tespit edildi. Bakanlık bunun üzerine ilgili şirkete 114 bin 326 TL idari para cezası kesti. Ayrıca söz konusu reklamlar da durduruldu.

Editör: TE Bilisim