2021 Fitre ne kadar oldu? Fitre miktarı açıklandı mı 2021? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Üç ayların içerisinde yer aldığımız bu günlerde Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Müslümanlar bu yıl fitrenin ne kadar olduğunu merak edip araştırıyor. 2021 yılı fitre miktarı merak konusu olunca Diyanet’ten konuyla alakalı açıklama geldi. Peki, 2021 Fitre ne kadar oldu? Fitre miktarı açıklandı mı 2021? İşte Diyanet’ten fitre açıklaması!

Her Müslümanın Ramazan Ayı'nda vermesi vacip olan fitre, kişi başına verilecek miktar üzerinden hesaplanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı 2020 yılı fitre fiyatı ise merak ediliyor.

FİTRE MİKTARI AÇIKLANDI MI 2021? İŞTE DİYANET’TEN FİTRE AÇIKLAMASI!

Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrası 2021 yılı fitre miktarını açıkladı. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Din İşleri Yüksek Kurulumuzca, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarı 28 TL olarak belirlenmiştir. Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınmıştır. Belirtilen meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir.
Editör: TE Bilisim