Polis Akademisi tarafından yapılan POMEM sınavlarının bu yıl ki 27. dönem başvuruları ve sınavı hakkında vatandaşlar sıkça Polislik sınavı ne zaman 2021? Polislik (POMEM) sınavı ne zaman yapılacak? Soruların yanıtını araştırıyor. Polis alımı için sırada mükalat sınavları aşaması bulunuyor. Ön sağlık kontrolleri ve fiziki yeterlilik gerçekleştirilen adaylar için süreç devam ederken sınavın ne zaman olacağı da merak konusu oldu. İşte tüm detaylar haberimizde….

POLİSLİK SINAVI NE ZAMAN 2021? POLİSLİK (POMEM) SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 8 Aralık ve 24 Aralık tarihleri aralığında ön başvuruları tamamlanan 15 Şubat 2021 tarihinde de ön sağlık kontrolleri başlayan polis alımlarında son aşama sınavları pek çok aday tarafından merak ediliyor. Peki, Polislik sınavı ne zaman 2021? Polis alımı sınav tarihleri açıklandı mı?  Polis Akademisi aday işlemleri sistemi girişi! (pa.edu.tr)

27. Dönem POMEM sınav tarihleri henüz belirlenmedi. Polis Akademisi Başkanlığı 27. Dönem POMEM mülakat sınavları tarihleri açıklandığında haberimizin içeriğine erişim linki ekleyeceğiz.

Polis Akademisi aday işlemleri sistemi girişi için tıklayın

POLİSLİK (POMEM) SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık

Kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır. İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacak. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edilecek. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

POLİSLİK (POMEM) SINAV SONUÇLARI

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacak.

Editör: TE Bilisim