2021 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? BİLSEM öğretmen mülakatları ne zaman? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Bilim ve Sanat Merkezleri'ne yapılacak olan öğretmen adaylarının merak ettiği BİLSEM sınavı hakkında detayları sizler için araştırdık. Peki, 2021 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? BİLSEM öğretmen mülakatları ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

2021 BİLSEM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri'ne öğretmen alımı kapsamında gerçekleştirilecek sözlü sınav sürecine ilişkin detaylar belli oldu.

BİLSEM öğretmen mülakatları için randevu sistemi, MEB tarafından adayların erişimine açıldı. Bunun üzerine, BİLSEM sınavı ne zaman? BİLSEM sınavı başvuru tarihi ne zaman? sorularının yanıtı araştırılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) öğretmen alımı kapsamında gerçekleştirilecek sözlü sınavlar için süreç 15 Mart'ta yani bugün başladı.

Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemler ile ilgili takvim, İl alan bazlı sözlü mülakat tarihleri MEB tarafından yayımlandı.

BİLSEM öğretmen mülakatı randevu alma ekranı için tıklayınız

BİLSEM ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

MEB BİLSEM öğretmen alımı sözlü sınavı, bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacak. Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacak.

Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecek. Sözlü sınav, Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

MEB tarafından yapılacak sözlü mülakat sonuçları yani öğretmenlerin tercih yapmaya esas puanları 21 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak.

Editör: TE Bilisim