Amerika'da grip olanların sayısı 2019-2020 sezonuna kıyasla önemli ölçüde azaldı. Amerika menşeili Smoky Mountain News'in paylaştığı verilere göre Kuzey Carolina Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı 27 Eylül 2020'den bu yana griple bağlantılı yalnızca 3 ölüm bildirdi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) 2018-2019 sezonunda yaklaşık 35,5 milyon kişinin grip nedeniyle hastalandığını, 34 bin 200 kişinin ise gripten öldüğünü açıklamıştı.

AMERİKA'DA GRİPTEN ÖLENLERİN SAYISI NEDEN AZALDI?

Griple koronavirüsün hastalığının ateş, öksürük, ağrı ve yorgunluk gibi benzer semptomlar göstermesi, mevsimsel grip vakalarının korona ile karışma ihtimalini akıllara getiriyor. ABD’deki yerel sağlık kuruluşlarının grip vakalarını az sayıda açıklaması “ Koronavirüs, gribi bitirdi mi?” sorusuna cevap niteliğinde. Amerikalı yetkililer bu durumu “Bireyin grip ve diğer solunum yolu hastalıklarına aynı anda maruz kalması mümkün.” ifadeleriyle açıklıyor.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ DE ŞAŞKIN

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Grip Komisyonu'nda görevli çocuk doktoru Norio Sugaya, geçtiğimiz ocak ayında azalan grip vakalarıyla ilgili "Bu son derece kafa karıştırıcı bir durum. İnanılması mümkün olmayan, tarihi bir olay yaşıyoruz" demişti. 

Editör: TE Bilisim