Kendisi de yakın zamanda e-ticaret alanında önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Kara e-ticaretin artan önemine dikkat çekerek: “E-ticaret her zaman büyüyecek bir sektör. Bu alana giriş yapmak tek bir bölge yerine tüm dünyaya satış yapabilmeyi içeriyor. Ancak büyük bir alan olmasına rağmen boş bir alan değil. Bu yüzden e-ticaret içerisinde yer almak isteyenler kendilerinin başarılı olacakları en uygun alanı bularak bu alanda çalışmalar yapmaları gerekiyor,” şeklinde konuştu.

Mahir Can Kara aynı zamanda e-ticaret için yenilikçi fikirlerin de önemine vurgu yaparak “Günümüzde e-ticaret içerisinde yer almak isteyenler mutlaka yenilikçi fikirlere kucak açmak durumundadır. En başta işlerini severek yapmalılar ve daha sonrasında ise yapacakları işin ne kadar büyük yerlere geleceğinden emin olmalıdırlar. Eğer başlangıçta küçük beklentiler ile işe başlanırsa bu durumda istenen büyüme hiçbir zaman gerçekleşmez,” ifadelerini kullandı.

Kendisi de çok yakında online bir platformu hayata geçirmeye hazırlanan genç girişimci Kara bu konuyla da ilgili olarak “Swarel isminde bir online satış platformunu yakında hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu sayede giyim alanında önemli bir markanın kuruluşunun da ilk adımlarını atmış oluyoruz. Umarım, atacağım bu adım çok daha büyük işlere destek olabilir. Hedeflerim arasında öncelikle yurtiçinde akılda kalıcı bir marka olmak ve daha sonra yurtdışına da satışlara başlayabilmek var,” dedi.

Kara kurmak istediği platformun yenilikçi fikirlerden esinlendiğini belirterek: “Hayata geçireceğim platform tamamen yenilikçi fikirlerin yansımasından oluşuyor. E-ticaret gibi bir alanda önemli bir avantaj elde etmek istiyorsanız mutlaka en başta teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeniz gerekiyor. Bunun yanında faaliyet göstereceğiniz alanla ilgi de en başından sonuna kadar detaylı bilgi sahibi olmalısınız. Özellikle yeterli planlar yapılmadan hayata geçirilen projeler ne yazık ki istenilen başarıya bu sebeplerden ötürü ulaşamıyorlar. E-ticaretin en önemli ve unutulmaması gereken noktası her zaman satış potansiyelini ve müşteri deneyimini yükseltmeye odaklanmak olmalıdır,” şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilisim