Türkiye'nin güçlü altyapısı ile ülkemizin dört bir noktasında artık elektrik sorunu yaşanmıyor. Ancak bazen çalışmalardan ve kazalardan dolayı elektrikler gidebiliyor. Bu durumlarda yaşanan kesintiler için SMS döneminin yakında başlayacağı resmi olarak açıklandı.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Olağan Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, planlı elektrik kesintileri için SMS dönemine geçileceğini açıkladı. Bakan Fatih Dönmez; elektrik kesintilerinin önceden vatandaşa SMS yolu ile bildirileceğini açıkladı.

Fatih Dönmez konuyla ilgili olarak; "Dağıtım şirketlerimiz planlı veya plansız kesintilerde, kesintinin etki alanındaki kullanıcıları SMS ile bilgilendirecek. Böylece vatandaşlarımız kesintinin saat kaçta başlayacağını ve nereleri etkileyeceğini önceden bilecek. Plan ve programını ona göre ayarlayacak. Böylece yaşanabilecek mağduriyetlerin de önünü almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca dijitalleşme ile ilgili 3 ana hedeflerinin olduğunu kaydeden Dönmez, "Birincisi, çağrı merkezi üzerinden yapılacak aboneliklerle ilgili. Artık burada ıslak imza olmadan kimlik teyidi ve sesli onayla bu işlem gerçekleştirilecek. İkincisi, tarife değişikliği ve tahliye talepleri de artık sesli onayla gerçekleştirilecek. Son husus da az önce bahsettiğim çalışma modeliyle ilgili. Uzaktan çalışan personelimizin işlemlerin ne kadarını gerçekleştirebildiğini ve buna bağlı olarak bilişim altyapısının yeterliğini ölçmeyi hedefliyoruz. Otomatik Sayaç Okuma Sisteminin yaygınlaşması da dijitalleşme başlığımızda önemli bir yer tutuyor. Uzaktan sayaç okuma oranımız tüketimin yüzde 48'ine ulaştı. Bu oranın artması maliyetlerin düşmesini, harcanan emek ve zamanın daha efektif kullanılmasını sağlayacak" dedi.

Editör: TE Bilisim