25 Haziran 2018 yılında, Türkiye’de yerli ve milli otomobil üretebilmek için 5 şirketin birleşmesi sonucu kurulan TOGG, SUV ve sedan modellerini 27 Aralık 2019 yılında yapılan bir basın toplantısında ilk kez tanıtmıştı. 21 Mayıs 2020’de Bursa’nın Gemlik ilçesine ilk kazması vurulan elektrikli otomobil üretim fabrikasının inşası devam ederken elektrikli araçların satışa çıkacağı tarih belli oldu. Buna göre yerli otomobiller 2022 yılında yurtiçinde satışa çıkacak.

TEDARİKÇİLERİN YÜZDE 75’İ TÜRKİYE’DEN

Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş Meclis üyelerine yaptığı sunumda, “Bir otomobilden fazlasını hayata geçirmek üzere çıktığımız yolda planladığımız takvime uygun şekilde geliştirmelerimiz, mühendislik ve üretim süreçlerimiz hızla devam ediyor. Sanayi sektörümüz için, özellikle de otomotiv sanayi açısından Kocaeli ve çevresinin çok değerli bir noktada olduğunu düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda dünya çapında başarılı şirketlerin üretim ve geliştirme yaparken cazibe merkezlerine yakın olması büyük önem taşıyor. Nitelikli personele ve işbirliği kurulabilecek nitelikli şirketlere yakın olmak çok önemli. Bu kapsamda biz de Bursa, Kocaeli ve İstanbul üçgeninde bir pozisyonda yer alıyoruz. Yüzde 75’ini Türkiye’den seçtiğimiz tedarikçilerimizin yüzde 26’lık kısmı Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteriyor.” ifadelerinde bulundu.

Elektrikli araçlara gelen vergi artışı üzerine sorulan bir soruya ise Karakaş “Elektrikli araç dönüşümünde hızlı olanlar, bu alanda söz sahibi olacak ülkeler arasında yer alır. Bu sebepten elektrikli araçlar dünyanın her yerinde pozitif ayrımcılık da gerektirir. Vergi düzeninde ortaya çıkan dönemsel değişiklikler ya da güncel tartışmalar doğuştan elektrikli araçlar üretmek üzere 15 yıllık bir plan çerçevesinde yola çıkmış olan TOGG’un planlarını da etkilemeyecektir” şeklinde cevap verdi.

TOGG İLK ETAPTA YURTİÇİNE ODAKLANACAK

İlk olarak yurtiçinde satış yapmayı planladıklarını dile getiren Karakaş, “Aracın yollara çıkmasının ardından ilk 18 ay iç pazarda başarılı olmaya odaklanacağız. İç pazarda başarılı olamayan markaların ihracat pazarlarında başarı yakalaması mümkün değil. İhracat hepimiz için çok önemli bir konu. Bayi organizasyonu ile ilgili Çin’den bile talep var. Ancak burada planladığımız gibi ilerleyeceğiz ve doğru zamanda doğru yerlerde olacağız. Aracımız üzerinde en ufak bir şikâyet noktasının bile olmaması adına büyük özenle çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Cümlelerine devam eden TOGG CEO’su, “Otomotiv sektöründe yönelik oyunun tüm kuralları değişiyor. Çünkü müşterinin beklentileri değişiyor. Teknolojinin hızlı gelişimi otomotiv sektöründe yepyeni bir fırsatlar evreni ortaya çıkarıyor. Yine dijitalleşmenin gelişmesine paralel ortaya çıkan akıllı cihazlar talebi, insanların bu konfora uyum sağlamasına yol açtı. 2032-2033 yılları sektör için dönüm noktası olacak. İçten yanmalı araçların payı yüzde 50’lerin altına kadar düşecek. Yeni dünyaya adapte olmak için çok büyük otomotiv şirket birleşmeleri görüyoruz, bir sinerji oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak iki fili birleştirince bir ceylan etmiyor. Bu yeni rekabet ortamında parası çok olan, eski ve meşhur olan değil, yaratıcı olanlar, işbirliğine açık olanlar, girişimci olanlar kâr havuzundan daha fazla pay alacak ve başarılı olacak. Yola çıkarken en temel ilkemiz ürünlerimizin fikri ve sinai mülkiyet haklarının yüzde 100 bize ait olmasıydı. Bu kapsamda batarya modülünün de Türkiye’de üretileceğini daha önce duyurmuştuk. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin ilerleyen dönemlerinde ülkemizde hücre teknolojisi üretilmesi konusunda da adımlar atılacak. Kendi hücre teknolojisine sahip ülke sayısı 10’u geçmiyor tüm dünyada. Biz de bu ülkeler arasına gireceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim