TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'ye yönelik açılan kapatma davası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şentop açıklamasında, "Bireysel başvurular hükmün kesinleşmesine engel değil. Anayasamızda parti kapatma var, bu ilk değil" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşmesine yönelik sorulara da, ''Ortada kesin hüküm olup olmadığına bakarız'' şeklinde cevap verdi.

İLK DEĞİL

Şentop açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

Aslında daha önce bu şekilde benzer bir olay yaşandı. 3 vekilin haklarındaki kesin kararın okunmasıyla vekillikleri sona ermişti. Biri Berberoğlu diğer ikisi de 2 HDP'li vekil idi. Bu süreç ilk defa karşımıza çıkan hüküm değil.

Yanlışlık varsa hükümle ilgili nasıl düzeltileceği mevzuatımızda var. AYM'ye bireysel başvurular hükmün kesinleşmesine engel değil.

“VEKİLLİĞİ GENEL KURULDA DÜŞER”

Ortada bir kesin hüküm var. AYM'deki sürecin nasıl işleyeceğini bilemiyoruz. Tedbir başvurusu yapılmış eski vekil tarafından AYM reddetmiş.

Kesin hüküm Genel Kurula bildirildikten sonra vekilin vekilliği düşer. Daha ilerisi yasama faaliyetlerinin engellenmesine varmaz diye ümit ediyorum.

1994'te yaşanan olaylara atıf yapılıyor. Hiçbir alakası yok. 1994'te bazı vekillerin dokunulmazlığı kaldırılmıştı, vekillikleri devam ediyordu. Burada bir vekilin vekilliğinin sona ermesi söz konusu.

TERÖRDEN BİLGİ ALMA DURUMU ÇOK VAHİM”

Müzakereler devam ediyordu. Türkiye konusunda AB'nin, AP'nin yaptığı bir değerlendirme vardı Suriye üzerinden. Türkiye hakkında Türkiye'deki terör örgütlerinden, Avrupa'daki uzantılarından bilgi almak çok vahim, hatadır.

Editör: TE Bilisim