Filistinli Said Alyan Awad, ailesiyle birlikte köyüne giderken işgalci Yahudilerin saldırısına uğradı. Kendisinde ve eşinde saldırıcı sonucu büyük yaraların oluştuğunu ifade eden Awad, el-Cezire'ye yaptığı açıklamada, olay yerine gelen işgalci İsrail askerlerinin saldırganlara yönelik hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi. 

İŞGALCİLER KÜÇÜK ÇOCUKLARI TAŞLADI!

Awad'ın çocukları ve yeğenleri otomobilin içinde ağlarken, Yahudi yerleşimciler aracın ön camını kırıp çocukları taşladığı ifade edildi. 49 yaşındaki Awad, el-Cezire'ye yaptığı açıklamasında “Aileme ve bana yönelik saldırı yaklaşık 7 dakika sürdü. Birkaç dakikalığına bilincimi kaybettim. Kırılan sol çenem için ameliyat olmam gerekiyor.” dedi.

YARDIMA FİLİSTİNLİLER KOŞTU

Çevredeki Filistinli gençlerin sesleri duyarak yardıma geldiklerini söyleyen Awad, işgalci askerlerin saldırgan Yahudilerin olay yerinden kaçmasının ardından geldiğini belirtti.   

ADALET BEKLEMİYOR

Saldırıdan sonra işgalci İsrail’e ait karakola şikâyette bulunan Awad, işgal rejiminden herhangi bir adalet beklemediği söyledi. İsrailli insan hakları grubu B'Tselem'e göre 21 Aralık 2020 ile 13 Mart 2021 tarihleri arasında Filistinli sivillere karşı 94 saldırı gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim