Yunus Emre Altutaş / Özel Haber

“İstiklâl Marşının 100. Yılı” faaliyetleri kapsamında; TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un himayelerinde, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin iştiraki ile düzenlenen “100. Yılında İstiklâl Marşı Büyük Bilgi Şöleni” sona erdi. Şölenin bu alanda şimdiye kadar yapılmış en geniş kapsamlı faaliyet olduğu belirtiliyor.

12 Mart 2021 tarihinde, TBMM Tören Salonu'nda; TBMM İdare Amiri ve İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşması ile başlayan bilgi şöleni 5 gün sürdü.

Meclisin internet sayfasından ve YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanan şölenin son üç oturumu 16 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Şölene Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü, TYB Genel Başkanı), Prof. Dr. İbrahim Aydınlı (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü), D. Mehmet Doğan (Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı), Prof. Dr. Abdülhakim Koçin, Dr. Nazif Öztürk, Dr. Necmettin Turinay, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa Orçan, Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Mustafa Özçelik, Necip Tosun, Prof. Dr. İbrahim Tüzer, Prof. Dr. Levent Bayraktar, Prof. Dr. Ömer Özden, Prof. Dr. Mustafa Orçan, Prof. Dr. Selami Şimşek, Prof. Dr. Beyhan Kanter, Ercan Yıldırım, Prof. Dr. İdris Nebi Uysal, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Bilâl Kemikli, Necmettin Evci, Mehmet Kurtoğlu, Prof. Dr. Rıdvan Canım, Doç. Dr. Yakup Öztürk, İsmail Bingöl, Osman Özbahçe, Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş, Ayten Dirier, Mustafa Aydoğan, Prof. Dr. Caner Arabacı, Sevba Abdula, Doç. Dr. M. Abdullah Arslan, Dr. Önder Saatçi, Mustafa Ruhi Şirin, Prof. Dr. Mustafa Kara, Yunus Emre Altuntaş, Doç. Dr. Mehmet Güneş, Hüseyin Akın gibi pek çok isim katıldı.

Milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı, eserleri, düşünce dünyası, İstiklal Marşı’nı yazma süreci, aradan geçen yüz yılda değerini her zaman koruyan milli mutabakat metninin anlamı ve bugün bize neler söylediğine kadar önemli konuların yer aldığı, akademisyenler ve Mehmet Akif üzerine çalışan araştırmacılar tarafından sunulan 47 bildiri daha sonra kitap olarak da basılacak.

Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı Ücretsiz Erişime Açıldı

İstiklal Marşı Yılı olması sebebiyle başkanlığını D.Mehmet Doğan’ın yaptığı Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi de farklı bir çalışmaya imza attı. Tüm dünyayı etkisi altına korona virüsten korunmak amacıyla evden çıkmayan okurlar için merkezin Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı ücretsiz erişime açıldı. Online erişime açılan eserlere Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi'nin https://mehmetakifarastirmalari.com adresinden ulaşabiliyor.

Editör: TE Bilisim