Durim Abazi / Özel Haber

Bir zamanlar Avrupa üzerinde gökyüzüne hükmediyordu. Ancak bu uçan B-17 kalesi, Adriyatik Denizi yüzeyinin 200 metre altında durduğu için bugüne kaldı. Suyun altında fotoğraflanan 44-6630 seri numaralı dev II. Dünya Savaşı bombardıman uçağının bir B-17'nin en iyi korunmuş enkazlarından biri olduğu belirtiliyor. Slovak profesyonel fotoğrafçı ve dalgıç Martin Strimska, geçtiğimiz yaz, daha yeni yayınladığı olağanüstü fotoğraflar çekti. Slovak fotğrafçı Strimska, çektiği fotoğraflarını anlatırken, "Bu uçağın içinde kaybolmak bir mucize. Bu fotoğrafları çekebildiğim için çok mutluyum" dedi.

1944’TE SON YOLCUĞUNU YAPTI

Boeing tarafından yapılan uçak, 6 Kasım 1944'te son ve ölümcül yolculuğunu yaptığında Müttefiklerin Nazi Avrupa'sını kurtarma çabalarının bir parçası olarak Viyana'da bir bombalama görevindeydi. Uçak, Rukavac köyü yakınlarında Hırvat kıyısının 31 mil (50 km) açıklarında şiddetli uçaksavar ateşi altında, Adriyatik Denizi'ne inmek zorunda kalmıştı. Mürettebatından biri hariç hepsi inişten sağ çıktı.

DALGIÇLARIN CAZİBE MERKEZİ

B-17'ye neredeyse tüm ihtişamıyla şahit olan dalgıçlar için artık bir cazibe merkezi haline geldi. Burnu bastırılmış, ancak ön cam parçalandıktan sonra kokpit görülebilir. Uçağın tekerlekleri deniz tabanına batmaya başladı. Enkazın parçalanmadan önce ne kadar kalacağına dair soruları gündeme getiriyor. Motorları ve kanatları ölü alg, kum ve kabuklularla kaplıdır. Güçlü dört motorlu uçak, ikiz motorların norm olduğu bir dönemde Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Kolordusu (USAAC) için inşa edildi.

Editör: TE Bilisim