İki nükleer silahlı ülke arasında sorunların çözümüne ilişkin adımlar atılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz salı günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan Başbakanı İmran Han’a Pakistan Milli Günü münasebetiyle yazdığı mektubunda Pakistan'la iyi ilişkiler geliştirmek istediğini söyledi.

“İYİ İLİŞKİŞLER KURABİLİRİZ”

Başbakan Modi mektubunda iyi dileklerde bulunarak "Komşu ülke olarak Hindistan, Pakistan halkıyla samimi ilişkiler arzuluyor. Bunun için terörden ve düşmanlıktan arındırılmış bir güven ortamı şart." dedi. 

KEŞMİR SORUNU DA ÇÖZÜLEBİLİR Mİ?

Yeni Delhi'de İndus nehrinin suyunun paylaşılması konusunda görüşmeler yapan Hindistan ve Pakistan, İndus nehri dışında Keşmir ve Himalaya bölgesinde de sorun yaşayan iki ülke. Keşmir bölgesi için iki kez savaşan Hindistan ve Pakistan için Başbakan Modi'nin mektubu bölgede barışın sağlanması yönünde umut veriyor. 

ATEŞKES İLANI

Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Kamar Javed, geçtiğimiz hafta İslamabad'da güvenlik konuları üzerine düzenlenen bir seminerde, Keşmir'in ihtilaflı bölgesinde barışçıl bir çözüm için Hindistan ile barış görüşmeleri çağrısında bulunmuştu. Geçtiğimiz ay ise her iki ülkenin orduları Keşmir'in ihtilaflı bölgesi için ortak bir bildiri yayınlamış ve ateşkes ilan ettiklerini duyurmuşlardı.  

Editör: TE Bilisim