AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde 2023 manifestosunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkan seçildi. Erdoğan yaptığı teşekkür konuşmasında “ AK Parti olarak yeni heyecanla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz. 2023 Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Şunu unutmayalım; Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler” dedi.

EFENDİ DEĞİL HİZMETKÂR

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden 84 milyonun birlik ve beraberliği için bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldiğimizi tekrar ortaya koyacağız” mesajını verdi.

Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşım[1]dan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirilen icraatlara yenilerinin ekleneceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlar olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni bir sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız” mesajını verdi.

‘A TAKIMI'NDA YENİ İSİMLER YER ALDI 

Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla gerçekleştirilen AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nin ardından AK Parti MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. AK Parti’nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. A Takımı’nda birçok yeni isim yer alırken İstanbul İl Başkanlığı’nda hissedilen 94 ruhu MKYK’ya da yansıdı.

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde ya[1]pılan tüzük değişikliğiyle Genel Başkanvekilliği 2’ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayı[1]sı 75’e çıkarıldı. Ankara Spor Salonu’nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonu’nca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edi[1]lerek yürürlüğe girdi. Buna göre, tüzüğün 68. mad[1]desinin 1. fıkrasına “Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu”ndan sonra gelmek üzere “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” ilave edildi.

Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun üye seçim[1]lerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.

MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU

Listede, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sa[1]yan Kaya, Güldemet Sarı, Bülent Tüfenkçi, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Ömer Çelik olmak üzere 11 eski bakan yer aldı. Lis[1]tede ayrıca eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da bulunuyor.

SALONDAN RENKLİ MESAJLAR

Salona, “Güven ve istikrar içerisinde 2023, 2053 ve 2071’e yürüyoruz”, “Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olma[1]ya geldik”, “Türkiye için inandığın yolda yürü”, “AK Parti bir millet aşkı hikayesidir”, “2023, Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacaktır”, “AK Parti bir iddia değil ispattır”, “Cumhur İttifakı bir masa başı ittifakı değil, gönül mutabakatıdır” yazılı pankartlar asıldı.

YENİ ANAYASA İÇİN TARİH VERDİ

Kongrede önemi mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugün, yeni bir anayasa için, hiç olmadığı kadar hazır olduğuna inandıklarını söyledi. Yeni anayasanın mümkün olan en geniş mutabakatla açık ve şeffaf bir sürecin ürünü olarak hazırlanacağını belirten Erdoğan, bu alandaki çalışmaların önümüz[1]deki yılın ilk diliminde netice vermesini hedeflediklerini duyurdu.

Ekonomik operasyonlara karşı vatandaşa bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” diye konuştu.

VATANDAŞA DÖVİZ VE ALTIN ÇAĞRISI

Ekonomik operasyonlara karşı vatandaşa bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” diye konuştu.

2053 VİZYONU İÇİN AİLE VURGUSU

Kongrede ailenin önemi[1]ne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Taklit eden değil üreten, özenen değil özenilen, hevâyı değil fıtratı önceleyen, vakte teslim olan değil yönünü geleceğe dönen, maziden atiye köprüler kuran nesiller yetiştirmek için önce aileyi sağlama alacağız. Türkiye’nin 2053 vizyonunun hamurunu, diğer her şeyin bunların arkasından geldiği bilinciyle aile, eğitim ve kültürle yoğuracağız” dedi.

KADIN HAKKI VİCDANLA SAĞLANIR

“Gündemimizde aile-eğitim-kültür merkezli yeni milli uyanış ve yükseliş ahdimiz var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer yandan ülkedeki gelişmeleri çekemeyenlere atıf yaparak “Gündemimizde teröriste terörist diyemeyenlerin riyakârlıkları var. Gündemimizde, kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil, kâğıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin önüne engeller çıkartmak isteyenlere dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu defa başaramayacaklar. Çünkü bu defa farklı bir Türkiye var. Bu defa, sadece elindekilere sahip çıkmakla yetinmeyen, yeni küresel siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yeri alma kararlığını 2023 hedefleriyle, 2053 vizyonuyla, 2071 idealiyle gösteren bir Türkiye var” mesajını verdi.

Editör: TE Bilisim