Yurt dışında şirket kurmak istiyen kişilerin, vergiler hakkında güncel ve detaylı bilgi sahibi olması önemlidir. Bahreyn'de şirket kuracak yabancıların birçok ticari faaliyet ürünü hisselerinin %51’ini yerel olarak sahiplenmesini gerektiren yasalardan dolayı detayların öğrenilmesi gerekir.

Bahreyn Krallığı, Suudi Arabistan ve Katar yakınlarındaki küçük bir ada ülkesidir. Geçmiş tarihlerde Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olan bu ülke, 1913 yılında Birleşik Krallık himayesi altına girmiştir. Bahreyn'de şirket kurmanın bazı avantajları ve dezavantajları bulunur. Bahreyn'de şirket nasıl kurulur konusunun yanı sıra kişilerin şirket kurma maliyetini de göz önünde bulundurmaları gerekir.

Bahreyn’de Şirket Kurmanın Avantajları

Bahreyn’de şirket kurmak isteyen kişilerin, ülkenin sunduğu avantajları detaylı bir şekilde araştırıp daha sonra karar vermeleri gerekir. Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerin yakınında bulunan bu ülke, bölgenin pek en büyük pazar ve ekonomisini oluşturur. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan’a kolay erişim sağlamak için de Bahreyn’in stratejik lokasyonu göz önünde bulundurulmalıdır. Birçok yeniliğe imza atan Bahreyn ülkesi yönetimi ve vatandaşları, ileri düşünceli bir ülkedir.

Ülkede şirket kurucularının büyümesine ve şirketlerini geliştirmesi desteklenir. Her geçen gün yatırıma verdiği önem ve reformlarla ilerlemeye devam etmektedir. Bahreyn, sıra dışı yaşam tarzı ile iş sahasının zenginliği ve kariyer memnuniyeti ile yurtdışında yaşanılacak yerler arasında yer alır. Bahreyn Krallığı’nda şirket kuracak kişiler için finansal hizmetler, üretim, lojistik gibi birçok alan avantaj oluşturur. İş kurmak ve pazarlara girmek için Bahreyn, çok ideal bir ülkedir.

Bahreyn’de İş Sektörü Alanları

Bahreyn'de şirket kurmak sorusunun yanı sıra şirket açmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan birisi de hangi sektörlerde daha başarılı olunur konusudur. Bahreyn’de inşaat, sağlık, iletişim gibi birçok alanda iş kurmak mümkündür. Bahreyn'de inşaat sektörü üzerine iş kurmak isteyen kişiler için yapılan ihalelerle konut, fabrika, köprü gibi inşaat projesi için ihalelere girmeleri gerekir.

Bahreyn’de iş sektörü olarak en avantajlı alanlardan birisi de sağlık sektörüdür. Sağlık sektörünün henüz yeterince gelişmemiş olması, yapılacak doğru adımlarla başarıya ulaştırabilir. Tüm dünyada olduğu gibi Bahreyn Krallığı’nda da iletişim sektörü sürekli gelişir. İnşaat, sağlık, iletişim sektörlerinin yanı sıra Bahreyn’de otel, kafe, restoran gibi işletmeler açarak başarı elde edilebilir. Ancak Bahreyn’de iş kurmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken husus, ülkede alkol üretimi, kumar sektörü, silah imalatı gibi yasaklı sektörler bulunur.

Editör: TE Bilisim