Kaya Temel / Özel Haber

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, daha önce TFF, Tahkim ve TBMM’nin Fenerbahçe’nin başvurduğu 28 şampiyonluk için ‘olumsuz’ kararını verdiğini belirtti.

Cengiz, “Nihat Bey bilmeyebilir. Daha önce reddedilen bir şey çok kuvvetli bir karine, çok umulmayan bir delil ortaya çıkınca yargılanabilir. Öyle bir şey de yok. Bunu devamlı kaşıyorlar. Hırsızsınız demiyorum ama yanlış yapıyorlar.” diye konuştu.

TAKİPTEYİZ

Başkan Cengiz, TFF’ye 6 sayfa dilekçe vererek bu işin yakın takipçisi olduklarının altını çizdi.

SEN KİMSİN

Başkan Cengiz, “1-0 yendiğimiz maç. Statlarına gittik. TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Savcımız, Emniyet herkes var. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. Dünyada bir tek makamın önünde 'Cumhuriyet' vardır, Cumhuriyet Savcısı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Savcısı orada. Bu nedir yahu; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' Allah büyük, sonra neden Fenerbahçe Cumhuriyeti dendiğine kanıt çıktı.” dedi.

Cengiz, İnternet sitelerinde bir yayın yaptılar. Diplomatik ‘tanıma’ sözcüğü, devletlere aittir. Orada ‘Biz Beşiktaş’ın da 20 şampiyonluğunu tanıyoruz’ dediler. Evet, tanımak bir devlete, cumhuriyete aittir. İşte burada Fenerbahçe Cumhuriyeti, Beşiktaş’ın şampiyonluğunu tanıdı. Sen kimsin? Bakın, Fenerbahçe camiası sözlerimi lütfen ayırsın. Ben yönetimin yazdığını söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARLA UĞRAŞAMAM

“Fenerbahçe camiası sözlerimi lütfen ayırsın. Ben yönetimin yazdığını söylüyorum. Yönetimdeki genç çocuklar oldukça saçmalıyorlar. Onları muhatap alamam. Oradaki deklarasyon başkanı ve yönetimi bağlar” diyen Cengiz, “Bir takım olumsuz şeylere adı bulaştı ama Fenerbahçe camiasına saygı duyarım, bu konularda durmazdı. O (Aziz Yıldırım) biliyordu, tecrübeliydi. Çoluk çocuk değildi, bu işi bilen bir adamdı.” dedi.

Editör: TE Bilisim