Son güncelleme ile beraber Spotify eski sürüme göre daha akıcı bir hız kazanırken; aynı zamanda görsel olarak da daha derli toplu bir hale geldi. Uygulama içi gezinme büyük oranda iyileştirildi. Ayrıca kullanıcılara oynatma listeleri, arama, radyo, podcast ve müzik kitaplıkları için yeni kontrol seçenekleri geldi.

Yeni bir masaüstü ve web tasarımı ile gelen Spotify hemen ilk bakışta göze çarpacak radikal değişiklikler yapmadı. Bunun yerine uygulama dağınık olan menü ve seçenekleri farklı sayfalara dağıttı. Beğenilen Şarkılar, Haftalık Keşif, Günlük Miks ve Yeni Müzik Radarı gibi sayfalar ise Kitaplık sekmesine taşındı. Yine aynı pencereye müzikleri filtreleyerek arama özelliği geldi.

Platform yeni tasarımda Çalma Listeleri için özel olarak ağırlık gösterdi. Liste oluşturma butonu yerleşik arama çubuğuna eklenirken; parçaları mevcut listelere daha hızlı eklemek için sürükle-bırak özelliği dikkat çekti. Ayrıca listelere fotoğraf yükleme ve açıklama yazma gibi ek seçenekler de gözlerden kaçmadı.

Yeni arayüzünü kullanıcılarına bir blog gönderisi ile duyuran Spotify, herkesin farkında olduğu fakat bugüne kadar dile getirilmeyen bir itiraf gerçekleştirdi. Çoğunlukla uygulamanın mobil sürümleri ile ilgilendiklerini belirten şirket, masaüstü versiyonu için şimdiye kadar yeterince odaklanmadıklarını şu cümlelerle açıkladı:

Spotify’da her zaman mümkün olan en iyi deneyimi sunmanın yollarını arıyoruz. Böylece dinleyicilerimiz sürekli olarak yeni müzik ve podcast programları keşfediyor. Bunun için görünüm ve işlevsellik konusuna önem gösteriyoruz. Sürekli olarak yeni özellikleri test ediyor, geliştiriyor ve piyasaya sürüyoruz. Yeni cihazlar için optimize ediyor ve içerik tekliflerimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Fakat tüm bunlarla uğraşırken masaüstü uygulama deneyimimizin yeterince ilerlemediğini ve artık bir değişim zamanı geldiğini hissettik.

Uzun süre sonra gelen güncelleme yakında geliştiricilerin masaüstü ve web oynatıcısı ile daha fazla ilgileneceğinin de ipuçlarını verdi. Şirket yeni kullanıcı arayüzünün bugün tüm bölgelerde kullanıma gireceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim