ABD, Dışişleri Bakanlığı, Filistinlilere 15 milyon dolar yardımda bulunacağını duyurdu. Yapılan açıklamada yardımların Filistinlilerin ''en acil insani ihtiyaçlarına'' tahsis edileceği bildirildi. 

Dışişleri Bakanlığı, Filistin halkının refahını artırmada küçük olan bu adımın ABD değerleri ile birebir uyumlu olduğunu savundu. ABD Birlemiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, gerekli yardımı ABD'nin Filistin halkına olan bağlılığının bir parçası olarak değerlendirerek şunları ifade etti:

MADDİ DESTEK OLACAK

''Yardım hem İsraillilere hem de Filistinlilere daha fazla istikrar ve güvenlik getirecek şekilde, muhtaç durumda olan Filistinlilerin refahına destek olacaktır. Bu yardım dünya çapında salgın ve gıda güvensizliğini ortadan kaldırma çabamızla uyumludur.''

Herhangi bir zaman dilimi verilmeyen maddi yardımın tam olarak nasıl ve kime aktarılacağı ise detaylandırılmadı. 

İSRAİL’E SINIRSIZ DESTEK

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz şubat ayında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile telefonda görüşerek ABD-İsrail dostluğunu yinelemişti.  Amerika merkezli Politico sitesinin haberine göre iki liderin çok sıcak ve dostane konuşmasında Biden ''savunma iş birliği'' de dahil olmak üzere Amerika ve İsrail ilişkilerini güçlendirmeyi umduğunu dile getirmişti. 

Netanyahu eski Amerika başkanı Donald Trump'ın en yakın uluslararası müttefiklerinden biriydi. Trump, ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımıştı ve İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımıştı. 

Editör: TE Bilisim