İlk kez 2009 yılında Konami tarafından piyasaya sürülen “Felluce'de 6 Gün” oyunu, tepkilere yol açıp kaldırılmıştı. Halo ve Destiny franchise oyunlarının geliştiricisi Vıctura ve Highwire Games, oyunun yeniden piyasaya sürüleceğini duyurdu. Amerika militarizmine hizmet eden “Felluce'de 6 Gün” oyunu, Amerikan liderliğindeki güçlerle Iraklı silahlı gruplar arasında geçen ve kış aylarında 6 hafta süren İkinci Felluce Savaşını konu ediniyor.

800 SİVİL ÖLMÜŞTÜ

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü'nün paylaştığı verilere göre şehri ele geçiren ABD ve İngiliz birliklerinin katıldığı İkinci Felluce Savaşında en az 800 sivil öldürüldü. Irak Savaşı'nın en kanlı savaşlarında bir olan İkinci Felluce Savaşı, yerel ve bölgesel sonuçlarıyla birlikte birçok analist tarafından felaket olarak değerlendiriliyor. Vıctura ve Highwire Games, oyunu tamamen bırakmak yerine Felluce'de 6 Gün'ü 11 yıllık uykusundan uyandırmaya hazırlanıyor. 

''SİYASİ BİR YORUM DEĞİL''

Mıddle East Eye'in haberine göre Vıctura şirketinin Başkanı Peter Tamte, kültür ve oyun sitesi olan Polyon'a endişe verici açıklamalarda bulundu. Tamte “Politikacıların seçimlerinin sonuçlarını göstermek istiyoruz. Bu oyunun iyi veya kötü bir fikir olup olmadığı hakkında siyasi bir yorum yapmaya çalışmıyoruz' Savaşın karmaşıklığının herkes farkında olmalı' dedi.

Felluce halkı için yaraların sarılmadığı Felluce Savaşı'na odaklanan oyunun, çocukların psikolojisi ve algısı üzerindeki etkisi ise merak konusu. 

Editör: TE Bilisim