Levent Gültekin-İstanbul

2022 Dünya Kupası Eleme Grubu ilk maçında Cebelitarık’ı deplasmanda 3-0 yenen, fakat geçtiğimiz Cumartesi günü A Milli Takımımıza aynı skorla boyun eğen Norveç’te gözler her ne kadar Haaland ve Sörloth’ta olsa da Galatasaray scoutlarının Mohamed Elyounousi’yi çok beğendiği ortaya çıktı.

Genel olarak milli takımda oynayan Kaan Ayhan, Kenan Karaman, Umut Meraş gibi futbolcularla adı anılan sarı kırmızılı ekibin bu isimler dışında Celtic’te top koşturan Mohamed Elyounousi’yi göz hapsine aldığı öğrenilirken, Fatih Terim’in oyuncunun durumunun araştırılması için Şükrü Hanedar’ı harekete geçirdiği kaydedildi.

YENİ BELHANDA

2018’de Basel’de 18 milyon Euro karşılığında alınmasına rağmen Southampton’ın çok fazla forma şansı vermeyerek Celtic’e kiralık olarak gönderilen 26 yaşındaki orta saha İskoçya’da tam bir şov yaparken, tecrübeli futbolcunun 39 maçta 14 gol 2 asistlik performansı dikkatlerden kaçmadı. Southampton ile 2023’e kadar kontratı bulunan Elyounousi Galatasaray’ın sağ beki Martin Linnes ile 2014-2015’te Molde’de beraber top koştururken, yetenekli yıldızın aslen Faslı olması ‘Yeni Belhanda’ yakıştırmalarını da beraberinde getirdi.

Ryan Babel, Feghouli gibi yıldızlarla yollarını ayırmayı düşünen, Arda Turan’ın yaşını hesaba katan Fatih Terim’in Mohamed Elyounousi’yi çok istediği vurgulanırken, sezon biter bitmez Galatasaray’ın Southampton ile masaya oturacağı anlaşıldı.

Editör: TE Bilisim