Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı. Açıklamasında Türk Konseyi'nin önemine dikkat çeken Erdoğan, bayramdan sonra Şuşa'yı ziyaret edeceğini açıkladı. 

ERMENİLER 63 CAMİYİ YIKMIŞ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Aziz kardeşim Sayın İlham Aliyev nezdinde tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağ'daki zaferleri için bir kez daha tebrik ediyorum. Dağlık Karabağ bölgesinde 67 camiden 63'ü yıkılmış. Bunun yanında kiliseler de tarumar edilmiştir. Tüm bunlarla birlikte 1918 yılında Azerbaycanlı kardeşlerimizin uğradıkları katliamın anıldığı gün bizler Hocalı katliamını bir kenara koyamayız. Yıldönümünü tekrar andık. Karabağ'daki Türk yapılarının korunması ve ihyası için tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam etmemiz önem taşımaktadır. Bu adımı atarken bir an önce Azerbaycan'ın bu bölgeyi ayağa kaldırmak suretiyle tüm muhacir kardeşlerimizin yeniden topraklarına dönmesini önemsiyorum.

ERDOĞAN ŞUŞA’YA GİDECEK

Temennimiz odur ki Ramazan bayramından sonra Suşa'yı ziyaret etmek suretiyle kardeşimizle birlikte inşallah yeni bir bayram yaşayalım. Bir diğer konuda Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türkleri ile dayanışma sergilememiz kardeşlik gereğidir. Ambargoların kaldırılması için Kıbrıs Türküne yardımları esirgemeyeceğiniz inancındayım. Güç birliği yaparak Kıbrıs Türklerini hak ettiği konuma getireceğimize inanıyorum.

“TÜRK KONSEYİ’NİN ÖNEMİ ARTIYOR”

Avrupa'ya kesintisiz bağlantıyı tesis etmemiz refahı artıracaktır. Bu alanda yürütülen çalışmalara ivme kazandırmalıyız. Yük taşımacılığı anlaşmasını sonuçlandırmak için müzakereleri hızlandırmakta fayda görüyorum. Artık konseyimizin uluslararası bir örgüt olarak adlandırmanın zamanı geldiğine inanıyorum.

Dünyamızın karşı karşıya kaldığı değişimler, Türk Konseyi gibi iş birliği yapılarının önemini daha da artırıyor.

8. ZİRVE İSTANBUL’DA

Üçüncü ülkelerle iş birliği formatına dair kriterleri belirlemek amacıyla yapılan çalışmaların bir an evvel tamamlanması gerekiyor. 

Konseyimizin 8. Olağan Zirvesi'ni de sağlık şartları elverdiği ölçüde 12 Kasım 2021'de İstanbul'da düzenlemeyi ümid ediyoruz.

Editör: TE Bilisim