2021 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyeleri ne zaman verilir? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonlarca vatandaşı sevindirecek haberden sonra emekliler çifte bayram yapacak. 2018 yılından bu yana emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1000 TL ikramiye veriliyor. Peki 2021 yılı Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekli ikramiyesinin arttığı yönünden ki haber ilgili detayları haberimizde derledik. İşte tüm detaylar…

2021 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bilindiği üzere emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce ödeniyor. Bu yıl ödemenin ne zaman yapılacağı henüz resmi olarak açıklanmasa da Ramazan Bayramı tarihi göz önüne alındığında ödemelerin Mayıs ayının ilk 10 gününde yapılacağı tahmin ediliyor.

  • Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021
  • Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihlerinde ödeme yapılması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLİR?

2018 yılında hayata geçirilen bayram ikramiyesi, emekliler için ek gelir oldu. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000'er lira ikramiye alan emekliler, gözünü bu yılın ödemelerine çevirdi.

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce 1000 TL ikramiye alacak olan emekliler, tutarda artış yapılmasını bekliyor. Özellikle enflasyona endekslenmesi önerisi getiriliyor. Eğer enflasyona endekslenirse; emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine her yıl bir önceki sene yapılan enflasyon oranında zam yapılabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvimde, 2021 yılında Ramazan Bayramı başlangıç tarihi 13 Mayıs 2021 Perşembe günü, bitiş tarihi ise 15 Mayıs 2021 Cumartesi olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim