Dünya çapında çip krizi devam ederken Google'dan ilginç bir hamle geldi. Pixel telefonlarında bu zamana kadar Qualcomm imzalı yonga setlerini kullanan Google şimdi de kendi işlemcisi üzerinde çalışmalarına başlamış durumda. Samsung iş birliği ile üretileceği söylenen bu yonga seti Whitechapel kod adını taşıyor.

Pixel 5 ile amiral gemisi segmentinden üst segmente geçiş yapan Google, bu politikasını Pixel 6 ile de devam ettirecek. Bu yüzden Google'ın kendi üreteceği yonga setinin üst segment bir işlemci olması bekleniyor. Snapdragon 888 ayarında olmayacak olan bu yonga seti Google Pixel 6 ailesini besleyecek.

Tahminlere göre Snapdragon 7 serisi veya en iyi ihtimalle Snapdragon 865 ayarında bir deneyim sunması beklenen bu yonga setlerinin yıl sonuna yetişmesi bekleniyor. Apple olma yolunda ilerleyen Google, Pixel ailesini yeniden eski şaşalı günlerine geri döndürmek istiyor.

Yonga setini kendi üreteceği için fiyat açısından da indirim yapması beklenen Google, ilk etapta iPhone 12 mini'yi hedef alacak.

Editör: TE Bilisim