Türkiye'nin Afrika'daki etkisini kaleme alan İtalyan profesör, bu ülkelerin Çin'in Wing Loong İHA'sı karşısında Bayraktar TB2'yi tercih edebileceğini yazdı.

"TÜRKİYE AFRİKA'DA GÜÇLÜ BİR ETKİYE SAHİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Dünya 5'ten büyüktür" sözüne işaret eden Donelli, "Türkiye, daha fazla kapsayıcılığa dayanan küresel reform projesiyle Afrika'da güçlü bir etkiye sahip" ifadesini kullandı.

" TÜRK YATIRIMCILAR KITADA DEVLET DESTEĞİNE SAHİP"

Afrika ve Akdeniz'de Türkiye ve İtalya'nın hem siyasi hem de ticari yönünün örtüştüğünü dile getiren Donelli, kıtadaki Türk yatırımcıların lojistik ve mali konularda devlet desteğine sahip olduğunu ve bunun hayranlıkla bakılması gerekli bir konu olduğunu belirtti.

"ÇİN WİNG LOONG KARŞISINDA BAYRAKTAR TB2'LERİ TERCİH EDEBİLİRLER"

AB, ABD ve NATO'nun Türkiyesiz olamayacağına vurgu yapan Donelli, ABD'nin Afganistan'dan Levant üzerinden Sahel'e kadar uzanan makro bölgede Türkiye'nin Rusya ve Çin karşısında dengeleyici bir güce sahip olduğunun farkında olduğunu yazdı. Türk SİHA'larının uluslararası arenadaki başarısından da söz eden İtalyan profesör, Afrika hükümetlerinin Çin Wing Loong karşısında Bayraktar TB2'leri tercih edebileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim