Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket mevsiminde yeryüzünde ne kadar dara düşmüş, açlık ve sefaletin pençesinde kan ağlayan millet varsa Anadolu’nun hamiyetperver eline tutunmak için gün sayıyor.

Sosyal adaletin yeryüzünden silindiği çağımızda, Türkiye her sene katlanan yardımlarıyla dünyanın dört bir yanında ekmeğini bölüştüğü milyonlarca garip gurebaya nefes oluyor.

Pandeminin gölgesinde girdiğimiz ikinci Ramazan ayında ekonomik darboğaz ülkeleri çıkmaza sokarken bu mübarek ayın bereketiyle yardımlar her sene katlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Dünyanın gelişmiş ekonomilerini zora sokan küresel krizlere inat Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları üç kıtada mazlumların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türk Kızılayı’nın başını çektiği yardım faaliyetleriyle bu yıl toplam 100 ülkede 10 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaştırılacak kumanya, fidye, zekat ve fitreler insanlığın yaralarını saracak.

Sadece yurt dışında değil yurt içinde kendi ülkemizin ihtiyaç sahibi insanlarına öncelik gösterilerek çalınmadık kapı bırakılmayacak. Sadece Türk Kızılayı bu yıl 225 milyon TL değerindeki yardım malzemelerini 60 bin gönüllüsüyle 8 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyor.

“Ramazan’da Umut Var” temasıyla Ramazan faaliyetlerine başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı ise, Türkiye dahil 50 ülkede 1 milyondan fazla ihtiyaç sahibi için sahur ve iftar sofrası kurmayı hedefliyor. İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) ‘İyilik Seninle’ sloganıyla 40 ülke 150 bölgede 10 kalıcı eserin temelini atmayı, 300 su kuyusu açmayı ve Müslüman kardeşlerimize 100.000 Kur’an-ı Kerim hediye etmeyi hedefliyor.

Anadolu’nun mazluma kol kanat geren şefkat elini sınırların ötesine taşıyan onlarca sivil toplum kuruluşu hayırda yarışacak. Bu yüzden insanlık ‘Hilal’in ışığının en parlak göründüğü Anadolu’ya gözünü dikiyor her Ramazan’da... Sadece karnını değil kalbini ve gönlünü doyurmak için de ‘Anadolu Hilali’nin yolunu gözlüyor. 

***

İnsanlık ‘Hilal’i bekliyor

[Burak Battal / Özel Haber]

Ramazan-ı Şerif’te, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmak için hazırlıklarını tamamlayan Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, bu yıl da yüzleri güldürecek. Yardım kuruluşlarının çalışmaları ile 100 ülkede 10 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefl enirken, kumanya, fidye, zekat ve fitre dağıtımları yapılacak.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’te hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşları; iftar sofraları kuracak, giysi ve kumanya yardımları yapacak. STK’lar, zekat, fitre ve fidyeleri dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Dernek ve vakıflara internet siteleri üzerinden bağış yapılabiliyor.

KIZILAY 225 MİLYON TL’LİK YARDIM DAĞITACAK

Ramazan çalışmaları için "Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!" sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay, bu yıl 225 milyon TL değerindeki yardım malzemelerini şubeleri, temsilcilikleri ve 60 bin gönüllüsüyle 8 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı planlıyor. Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği veren Kızılay, yurt genelindeki 26 aşevi ve 44 mobil ikram aracıyla 2 milyon 256 bin kişilik iftarlık yemek ikramında bulunacak. Yaklaşık 570 bin kavurma konservesiyle de 2 milyon 280 bin ihtiyaç sahibine destek verilecek. Kızılay, bağışçıların desteğiyle yardım miktarını artırmayı hedefleniyor.

SADAKATAŞI 30 ÜLKEYE YARDIM GÖTÜRECEK

Sadakataşı Derneği, Ramazan çalışmalarını bu yıl ‘‘Ramazan’da Biriz Sofrada Beraberiz’’ çağrısıyla başta Türkiye olmak üzere 30 ülke ve 100’ün üzerinde bölgede gerçekleştirmek için faaliyetlerine başladı. Ramazan faaliyetlerini dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirecek olan dernek, ihtiyaç sahiplerine kumanya, zekât, fitre ve bayramlık kıyafetler ulaştıracak. Ramazan yardımları kapsamında 15 bini Türkiye’de olmak üzere toplam 25 bin aileye kumanya dağıtılacak. Ayrıca Türkiye’de 6 bin aileye 200 TL’lik market kartı verilecek.

54 ülkeye ulaştırılacak
Ramazan faaliyetlerini sürdüren Hayrat Derneği, kumanya, iftar, bayramlık, fitre ve fidyeleri hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefl iyor. Dernek, geçtiğimiz sene, 34 ülkede 180 bini aşan iftar sofraları kurdu ve yaklaşık 40 bin kumanya ile toplamda 400 binden fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı. Vuslat Derneği ise, “Paylaşan Bilir” teması ile 2021 Ramazan döneminde 4 kıta 20 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek olmak, hafızlık talebelerini mutlu etmek ve sadakaları en isabetli yerlere ulaştırmak için yola çıkıyor. Dernek, Türkiye’de zor durumda olan binlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyaları, fitre, zekat ve sadakaları ulaştıracak.

-

İHH 50 ülkeye yardım götürecek

“Ramazan’da Umut Var” temasıyla Ramazan faaliyetlerine başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye dahil 50 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmayı hedefl iyor. Dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak kumanya paketleri, ailelerin sahur ve iftar sofralarında yerini alacak. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan kumanya paketleri, bölgenin ihtiyaç durumuna göre belirlenen temel gıda maddelerinden oluşuyor. 2020 Ramazan ayında farklı coğrafyalardaki 1 milyondan fazla ihtiyaç sahibi için sahur ve iftar sofrası kuran İHH aracılığla 175 TL’ye bir aileye kumanya paketi hediye edilebiliyor.

İDDEF 100 BİN KUR’AN-I KERİM HEDİYE EDECEK

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) ‘İyilik Seninle’ sloganıyla 40 ülke 150 bölgede gerçekleştirmeyi planladığı Ramazan 2021 çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ve ilim tahsil eden talebelere ulaşacak. Ramazan-ı Şerif ayında, 10 kalıcı eserin temelini atmayı, 300 su kuyusu açmayı ve Müslüman kardeşlerimize 100.000 Kur’an-ı Kerim hediye etmeyi hedefl eyen İDDEF, Ramazan 2021 çalışmaları kapsamında Afrika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar insani yardım çalışmalarına ağırlık vererek ihtiyaç sahiplerine yardım götürecek.

TDV 75 ÜLKEDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

Bu yıl ramazan faaliyetlerini "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" temasıyla yapacak olan Türkiye Diyanet Vakfı, 61 milyon lira değerindeki yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Hayırseverler ile dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüleri kurmayı hedefl eyen TDV, Ramazan Ayı içerisinde 75 ülkede yardım yapılacağını bildirdi. TDV tarafından yurt içinde ve yurt dışında alışveriş kartları, gıda kolisi ve bayram kıyafetleri dağıtılacak. Ramazan-ı Şerif boyunca 569 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim