Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'a metro müjdesi verdi. Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı için sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, metro hattıyla ilgili '2022 sonunda açmayı planlıyoruz' dedi.


Bakırköy- Kirazlı metro hattının tamamladığında saatte tek yönde 70 bin yolcu kapasitesine ulaşacağını söyleyen Karaismailoğlu, "Bakırköy(Sahil)-Bahçelievler-Güngören-(Bağcılar) Kirazlı Metro hattımızın; Bakırköy (İDO) - İncirli istasyonları arası yaklaşık 3,1 kilometre çift hat TBM Tünel imalatlarını tamamladık. İncirli makas yapısının tamamlanması üzerine, TBM Tünel imalatı İncirli İstasyonundan Kirazlı'ya doğru yeniden başladı. İstasyonlarda kaba inşaat, tünellerde kalıcı iç kaplama işlerine devam ediyoruz. NATM ve Acil Çıkışlar için toplam 11 şaft açıldı. Yalnız acil çıkışlar için 3 şaft, TBM makinesinin çıkması için ise Kirazlı da 1 şaft hazırlıkları devam ediyor." diyerek çalışmalardan bilgi verdi.

Bakan Karaismailoğlu, "Metro inşaatımızın; tünel kazı çalışmalarının yüzde 66'sı, istasyon betonarme işlerinin yüzde 47'si ve ray serimi işlerinin yüzde 25'i tamamlanmıştır. Projede toplam fiziki ilerlememiz  yüzde 62'dir." diye konuştu.

Açıklamalarında Kanal İstanbul projesine de değinen Bakan Karaismailoğlu "Kanal İstanbul ile Türkiye, dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır. Kanal İstanbul, gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye'nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir" dedi.

Editör: TE Bilisim