Benfica'dan kiralık olarak 2016-2018 yılları arasında Beşiktaş forması giyen ve kariyerini Çin ekibi Guangzhou’da sürdüren Anderson Talisca, Brezilya'da evinin kapılarını açtı. Türkiye'den ayrıldıktan sonra ilk kez konuşan Talisca, samimi açıklamalarda bulundu.

2016-2017 sezonunda siyah-beyazlılar ile yaşadığı şampiyonluğa değinen Talisca, “Beşiktaş'a geldiğim ilk sezon saha içi ve saha dışında takımda çok güzel bir hava vardı. Takım olarak çok çalışıyorduk. Çok gol attığımız, güzel maçlar oynadığımız bir sezondu. Tüm çalışmamızın emeğini saha içinde alarak hak edilmiş bir şampiyonluk yaşadığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“TAKIMDAN AYRILIRKEN BENİM SÖZ HAKKIM YOKTU”

Beşiktaş'tan ayrılış sürecinde yaşananları anlatan Talisca, “Taraftarın bana çok kızdığını biliyorum ama dürüst olmak gerekirse o süreçte benim çok fazla bir söz hakkım yoktu. Sözleşmem sebebiyle tüm haklarım Benfica'ya aitti ve onlar ne derse yapmak zorundaydım. O şekilde de oldu. Güç Benfica'nın elindeydi” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORUM”

Bir gün yeniden Türkiye'de futbol oynamak istediğini sözlerine ekleyen Anderson Talisca, “Her zaman söylediğim gibi Türkiye'de yaşadığım 2 sene hayatımın en güzel anılarıydı. Beşiktaş benim için çok özel bir yere sahip, taraftara olan hayranlığım ise bambaşka. Hep beni desteklemeye devam ettiler ve hala bağlantı içerisindeyiz. Şu an zaman söylemek için erken olsa da uygun koşullar ve şartlar oluştuğunda Türkiye'ye dönmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim